dum 12.12.2022 09:38 Zobraziť v diskusii

Re: Jine dejiny

Tak podľa SZ vo všetkých verziách sa jedná o dva stromy. Strom poznania dobra aj zla z ktorého bolo odtrhnuté aj napriek upozorneniam, a strom života ku ktorému sa nikto z relatívnych a tých ktorí už " poznali zlo" nemali dostať a strážia ho cherubíni ako sprostredkovatelia atribútov Boha.
Gn 2,9
Hospodin, Boh, dal vyrásť zo zeme stromom všetkých druhov, na pohľad lákavým a na jedenie chutným. Uprostred záhrady dal vyrásť stromu života a stromu poznania dobra a zla.

Gn 3,17
Mužovi povedal: „Pretože si poslúchol hlas svojej ženy a jedol si zo stromu, z ktorého som ti zakázal jesť, nech je pre teba prekliata pôda. S námahou sa z nej budeš živiť po všetky dni svojho života.

Gn 3,22
Potom Hospodin, Boh, povedal: „Hľa, človek sa stal ako jeden z nás: Pozná dobro i zlo. Len aby teraz nesiahol rukou na strom života, nejedol z neho a nežil naveky!“
Gn 3,24
Odohnal človeka a na východ od záhrady Eden postavil cherubov a blýskavý plamenný meč, aby strážili cestu k stromu života... To nevyvracia to, že "raj" bez negativity (ktorý na tejto planéte taktiež na prvopočiatku bol kým sa nerozbehol ,pád' ) nebola Hyperborea na severe niekde severnej časti superkontinentu. Lenže neskôr "raj na zemi" práve následkom úpadku zanikol. To video som si zo záujmom pozrel, ešte by bolo potrebné vedieť niečo viac o autoroch a datovaní vzniku tých biblických ilustrácií a obrazov, niektoré sú aj umelecky na vysokej úrovni.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.