Kancelar 12.12.2022 14:39 Zobraziť v diskusii

Re: COVID - následky vakcín

https://infakta.cz/exkluzivne-zverejnujeme-vsechny-doposud-neverejne-dokumenty-k-vakcinaci-deti-12-prectete-si-o-cem-ministerstvo-mlci/

V návaznosti na předchozí článek, který si přečetlo na webu online magazínu inFakta.cz více než sto tisíc čtenářů, zveřejňujeme všechny dosud neveřejné dokumenty z procesu povolování očkování dětí – tedy povolování posilujících dávek mRNA vakcín dětem ve věku dvanáct a více let. Jde o dokumenty, které byly pořízeny během několikaměsíční investigace k tomuto tématu.

Redakce proto chtěla vědět, proč a na základě čeho ministr zdravotnictví o této vakcinaci dětí rozhodl, který ministerský úředník povolení této vakcinace navzdory nesouhlasu SÚKLu vypracoval. Tyto informace jsou uloženy ve spisu odboru ochrany veřejného zdraví. Kabinet ministra je ale nechce zpřístupnit. Poskytuje pouze tzv. spisový arch. Z něj lze vyčíst, že ve spisu skutečně žádné analýzy, data a o bezpečnosti a prospěšnosti vakcinace nejsou.

Mluvčí ministra zdravotnictví se k věci odmítá vyjadřovat, taktéž samotný ministr Vlastimil Válek. Premiér Petr Fiala vzkazuje po svém mluvčím, že ministru zdravotnictví Válkovi věří, že rozhodl v souladu se zákonem a se zdravím dětí nehazarduje: „Nadále platí, že pan premiér má důvěru k ministrovi zdravotnictví a respektuje doporučení jeho odborného aparátu.“

Ze spisového archu ministerstva je však zřejmé, že před povolením vakcín Pfizer/Biontech měl ministr Válek pouze a jenom negativní stanovisko SÚKLu a doporučující dopis České vakcinologické společnosti, podepsaný Romanem Chlíbkem. Nutno říci, že vakcinologická společnost jako soukromoprávní spolek, stejně jako Roman Chlíbek nenese za svá doporučení žádnou trestně-právní odpovědnost.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.