Lavazza 13.12.2022 08:41 Zobraziť v diskusii

Re: Toto plánujú so slovenským školstvom

Zora povedal/-a: 2. november ·
Pripomienkovanie ŠVP
Nové kurikulum SJL, SJSL a iných predmetov pre ZŠ sa bude pripomienkovať od konca novembra do 16. 12. 2022. Buďte v strehu. Keď bude link, zverejním ho.
/Zatiaľ nič nedal./

No ale toto rieši pani Nachtmanová na Infovojne pomaly rok s touto akože reformou, skôr deformou školstva. Ide to však v jednoznačnom smere zničiť, čo sa dá. Ináč ja záchranu nevidím ani v tzv. "komunitných školách", kde síce učia nadšení rodičia, ale zväčša nabehnú na nejaký systém, z ktorého vidia len kúsok.

Učebnici, ktoré majú deti na prvom stupni sú jedna katastrofa, vyzerajú ako komiksové zošity. Niekto by mohol povedať, ale sú pekné farbené na rozdiel od tých socialistických. Áno, akurát, že malé dieťa nevie postihnúť toľko podnetov naraz. Ešte aj tá povinná predškolská výchova je mimo.

Každému odporúčam, komu záleží na vzdelaní svojho dieťaťa, aby sa aktívne zaujímal. Podľa mňa aj cesta domškola, ale hladajte také čo vedie skúsený pedagóg, je jedno, že neučí matematiku Hejného metódou, ani ja som sa ju tak neučila a chodila som na matematické olympiády.

AK sa chcete presvedčiť, ako vyzerajú schválené učebnice, ktoré na školách používajú, nech s apáči:

https://www.aitec.sk/produkt-preview-ng/matematika-pre-druhakov-ucebnica-180#flipbook/page-20

Môžete si tam nájsť aj iné. Ale úplný gól je napr. vlastiveda, dávala som to vyššie, ale skúsim znova, pri konci vojny sa vôbec nepíše, že Slovensko oslobodila sovietska armáda, ani to, že Slavín je pomník práve týmto hrdinom https://www.aitec.sk/produkt-preview-ng/vlastiveda-pre-stvrtakov-1-cast-229#flipbook/page-34), tu je učebnica, kedy to niekoho zauímalo.

Toto je len malý výňatok problému.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.