Lavazza 13.12.2022 09:21 Zobraziť v diskusii

Re: Zelená agenda aj jej absurdnosti

Toto je tiež super:

https://www.infovojna.bz/article/sokovany-brusel-zjistil-ze-bez-putinovych-levnych-energii-se-nedaji-vyrabet-ani-solarni-panely

V pátek 9. prosince bruselští komisaři dokázali celému světu, jak velcí jsou blbci. Včera bruselská komise slavnostně vyhlásila začátek masivních dotací pro nové energo-šmejdy, kteří budou v EU vyrábět nové solární panely!

Brusel hodlá vyházet stovky miliard EUR na stavbu nových továren na výrobu solárních panelů v Evropě, ačkoli Mezinárodní Agentura pro Energie (IEA) varovala už v červenci všechny evropské země, že solární panely se vůbec nedají ekonomicky vyrábět při koncové ceně elektřiny vyšší než 1875 CZK za 1MWh! (75 USD/EUR) Díky Bruselským komisařům a jejich politice se ovšem současná nákupní, ne konečná, cena elektřiny v Evropě pohybuje v rozmezí 8750 až 10 000 CZK na 1MWh! (350-400 USD/EUR)

Solární panely se nedají za tuto cenu vyrábět, protože budou předražené. Hlavní součástí solárního panelu je tzv. polysilicon, speciálně průmyslově zpracovaný křemík, a cena za jeho výrobu je ze 40% tvořená cenou při jeho výrobě spotřebované elektřiny.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.