ondrej82 15.12.2022 21:08 Zobraziť v diskusii

Re: Rozsype sa ten bordel na kolečkách dnes?/Hlasovanie o vyslovení nedôvere vláde

@Sherhi povedal/-a:

Taraba pred týmto varoval ...

Politikom do hlavy nevidieť, ale Fico vedel o čo sa jedná. Tie jeho vyjadrenia to aj dosvedčujú. Ako opozičný politik na výber veľmi nemal a keby to odmietol, tak to znamená jeho politickú smrť. Fico si jasne uvedomoval o čo sa jedná. Že ísť do toho bez politickej dohody o predčasných voľbách je hlúposť, ale návrh padol a pole možností sa zavrelo. Fico svojimi vyjadreniami fakticky potvrdil, že podpora hlasu za návrh sas-ky je účelové spojenectvo, čo potvrdil svojim hlúpim vyjadrením aj pelle.
Čo sa týka Tarabu. Dobre upozorňoval na to. Ale je hlúposť dohodnúť sa na predčasných voľbách na koniec volebného obdobia a v čase na koniec roka kedy je nutné pripravovať štátny rozpočet. To je po prvé. Po druhé vláde zaistí pohodlné vládnutie ešte ďalšieho vyše 3/4 roka, resp. celý rok pokiaľ sa dohodne nová vláda. A po tretie, tento jeho návrh fakticky sfunkční a legitimuje menšinovú vládu a zároveň prenesie bremeno zodpovednosti aj na opozíciu. Myslel to dobre, ale nedomyslel to.

Čo bude ďalej je otázne. Avšak, podľa mňa, rekonštrukcia vlády a ani úradnícka vláda nepripadá v úvahu. Pádom vlády sa paradoxne vládnym politikom rozviazali ruky. Uvediem zopár vecí prečo si myslím, že strany podporia predčasné voľby:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.