dum 15.12.2022 22:40 Zobraziť v diskusii

Re: KSB, Slovanstvo a Emil Páleš

openeyes povedal/-a: Vysvetlením by mohlo byť to, že iskra Stvoriteľa má takú úroveň vibrácií, že jej "minimálne vyhovujúcim" obalom/skafandrom je ľudské telo.
PS: ak túto úvahu prijmeme, v tom okamihu tu vzniká zaujímavá otázka: pre aké duchovné entity sú tu ideológie uznávajúce zvieracie skafandre na ceste hore?

Sme už mimo témy. Keďže sme na planéte kde ľudské telo je hybridom z pozitívnych prvkov (pravá myseľ-iskra Stvoriteľa), negatívnych prvkov (egomyseľ), aj živočíšnych prvkov (telo), tak sa tu inkarnujú entity aj z pozitívnych svetov (nebies, raja) , aj z opačných negatívnych svetov (pekiel). No všetky tie entity sa inkarnujú výlučne do ľudských tiel pretože všetky bez rozdielu sú vedomé, uvedomujúce si samého seba, aj vedomé si svojho sebauvedomenia, so slobodnou voľbou a vôľou a živé. Toto sú základné spoločné atribúty všetkých vedomých entít, keď neberieme do úvahy ďalšie už antagonistické povahové rozdiely. Jednoducho keby sa inkarnovali do nevedomej a nemysliacej flóry či fauny tak spoznanie dobra či zla ani charakteristík či povahy ľudského života, poučenie atd. by nenastalo. Tie ideológie ktoré uznávajú rastlinné či zvieracie "skafandre" na ceste hore nezodpovedajú realite a podľa mňa sú mylné. Degradácia vedomej a sebauvedomujúcej entity nespočíva predsa v strate vedomia a sebauvedomenia, ktoré sú základom, ale v odvrátení sa od Božských atribútov a v úpadku ducha a duše. Podľa KSB ľudská psychika, aj keď typy zviera, biorobot či démon- predsa je naďalej vedomá a uvedomujúca si seba samého, vie si stále povedať "ja som" a má slobodu voľby, aj keď výstupy psychiky sú pseudoatribúty egomysle v aktívnom móde.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.