Počtář 16.12.2022 16:31 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

Kaktus povedal/-a:
https://www.infovojna.bz/article/obrat-v-nemecku-razie-u-klimatickych-terorist-a-obvineni-ze-zlocinneho-spolceni

Obrat v Německu: Razie u klimatických teroristů a obvinění ze zločinného spolčení

Máme tady takovou analogii s praním špinavých peněz.
Cituji:
"Obvykle se proces praní špinavých peněz skládá ze tří etap: namáčení, namydlení a ždímání. Hotovost nabytá při trestné činnosti se umístí na bankovní nebo investiční účet (namáčení), promíchá se s penězi z dalších zdrojů (namydlení) a postupně se vrací zpět do běžného oběhu v nezávadné formě (ždímání).".

Počítám, že něco podobného se děje i při šíření určitého druhu informací.

Je tady známý server Infovojna.
Ten zveřejní článek. Na konci článku je uvedení zdroje: necenzurovanapravda.cz
Kdo z nás si toho všimne?
Kdo z nás si ten link rozklikne?
Komu přijde divné, že stránky - už jenom vzhledově - se podezřele podobají něčemu, co už jsem někde viděl?
Když se někdo pojmenuje "necenzurovanapravda", tak se tam zaručeně píše jenom pravda, ne?
Je fuk, že původně bylo toto internetové vozidlo používáno pro dovoz "nepřikrášlené reality islamizovaného světa". Tohle se teď nemusí tolik ventilátorovat, záhlaví necháme, ale do menu lupneme "Velký Reset", "Agenda 2030" a jsou prezidentské volby, takže nesmí chybět "Aspen Institute". To abychom mohli zahlásit (už po stopadesáté/na stopadesátem webu), že Babiš je v Aspenu (na základě toho, že tam kdysi "někdo" cca týden nechal viset Babišovu fotku, aby to pak aeronet mohl roztroubit ve svém článku; fuk, že už tam ta fotka zase není). A teda že pravý vlastenec by měl volit někoho jiného, pokud možno nevolitelného, aby Jenerál a Čaputorudová měli cestu volnou.

Dál už je to vždycky stejné.
Ve zdroji, který je na začátku "pracího" řetězce linků je anonymní článek. Samotný server necenzurovanapravda.cz je anonymní. Obecně platí, že přezdívky buď nejsou vůbec a nebo jsou echt vlastenecké, jako např. "Slovanka". A přitom se server deklaruje jako "zpravodajský".
Co mi to jenom sviští kolem uší? Že by nějaký další "čerstvý" vzduch (aero)?
Že by to, co už jenom vzhledově vypadá jako "odlehčená verze" aeronetu mohla být "odlehčená verze" aeronetu?

Tj. máme tady anonymní web necenzurovanapravda.cz deklarující sebe sama jako zpravodajský.
Jen o něco menší web než aeronet založila a vytváří jediná obětavá osoba jménem - jak jinak - "Slovanka", která nám něco málo o sobě řekne zde:
https://necenzurovanapravda.cz/technicke-poznamky/
A kromě necenzurovanapravda.cz, publikování na svém jiném blogu a vystupování ve studiu "Tap-in Rádio" SVCS (to jenom co jsem zjistil namátkou) zvládá "Slovanka" chodit do práce a všechno ostatní...
Běžná praxe, pan VK tak funguje taky, že ano.

P.S.:
Základ tohoto příspěvku původně vznikl při odhalení o něco delšího řetězce podobného "informačního praní", na jehož začátku byl anonymní "zpravodajský" server ceskavec.com.
Čučkaři jedou jako přes kopírák.

Všechny tyto weby nezapomenou v sekci "O nás" uvést větičku typu: "Budu tedy ráda, když články, které Vás zaujmou nasdílíte, případně je můžete i okomentovat." a "Informování široké veřejnosti se mi zdá být zásadní, takže jediné, oč prosím, je sdílení článků...".
(Autorka sice psaní věnuje "všechen volný čas", ale dary od čtenářů nepožaduje, stačí jí sdílení. Aha, tak tomu rozumím.)
Ceskavec.com má zase: "Velmi si vážíme všech druhů podpory. Nejvíc nám ale pomůžete, pokud budete naše informace šířit dál.".

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.