openeyes 19.12.2022 20:19 Zobraziť v diskusii

Re: Sám sebe lekárom „Kam kráča súčasná medicína ?“ — „Liečba bolesti“

Mne sa zdá, že to najdôležitejšie pri navrátení zdravia je uzdraviť "hlavu". Tie symptómy rôznych chorôb sú prejavom duše, ktorá nám cez telo dáva znať (jedna z foriem JŽO), že sa životom odkláňame od zámerov Stvoriteľa. K objasneniu mechanizmov liečenia odporúčam nasledovné knihy (obaja autori sú doktori medicíny):

Autor v nej objasňuje bunkovú fyziku epigenetiky: experimentálne sa zistilo, že bunková membrána obsahuje okrem receptorov (sú tvorené proteínmi) reagujúcich na sebe-odpovedajúce konkrétne molekuly (aktivátory) z okolia bunky - čím sa daný receptor preklopí do aktívneho stavu (zmení tvar) a prakticky zmenou náboja aktivuje príslušnú funkciu v bunke samotnej - existujú aj receptory reagujúce na energo-informačné/elektrické/elektromagnetické polia. Tak je možné "zapínať" určité funkcie aj "nechemickou" cestou. To bude asi aj podstata placebo resp. nocebo efektu či napr. škodlivosti stresu, ako nevhodného energetického pôsobenia nesprávne zameranej mysle. Autor uznáva prínos kvantovej fyziky (jej čaro "objavila" aj Dr. Peková) k pochopeniu ozdravných procesov.

Autor humornou až ordinálou formou (len kvôli dobrej veci - poriadnemu zatraseniu vašou "gebuľou") odhaľuje, aký obrovský vplyv má psychika a tzv. vnútorné presvedčenia na zdravie človeka. Celá kniha je podaná ako výklad novej metódy liečby a jeho cesta k jej objaveniu (zatiaľ som prečítal cca polovicu knihy), a ako príklad je metóda aplikovaná na vyliečenie problémov s "okuliarmi"/zrakom s výsledkom 100 úspešných zo 100 učastníkov. Tá stovka ľudí bola však vybraná psychologickými testami - hľadali ľudí bez "vnútorných blokov".

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.