dum 21.12.2022 15:08 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

Súlad povedal/-a: odpúšťať svojim nepriateľom

Znovu je to nepochopenie slov Ježiša Krista, (aj kresťanmi), a už som to viackrát aj na starých fórach vravel. Miluj blížneho ako seba samého či miluj svojho nepriateľa nie je myslené ako slepá láska ale láska s múdrosťou. Slepá láska bez múdrosti miluje všetko, aj hnusnú, odpornú, zlú a negatívnu vonkajšiu identitu ľudí a aj ich slová, skutky a činy. Láska s múdrosťou miluje najvnútornejšiu pozitívnu myseľ a pravú identitu bytosti, ktorá je tou iskrou Boha (ktorej súčasťou je aj slobodná vôľa a voľba zmeniť sa na Človeka a nepôsobiť z nepravej ,egomysle' ) a z ktorej vychádzajú aj "božie" skutky a činy. Pravá láska s múdrosťou miluje atribúty Boha v nás a nemiluje a odmieta všetku umelo navŕšenú negatívnu identitu či už biorobota, démona, zvieraťa, zombie a pod.

Súlad povedal/-a: najskôr uvedomenie si chyby, potom oľutovanie, potom ospravedlnenie, a nakoniec odčinenie. Až potom má prísť odpustenie z našej strany

Toto je v poriadku, odpustenie po uvedomení ,oľutovaní a odčinení. Každopádne ubližujúce skutky a činy voči iným sú "nemilovateľné" (to ako keby sa milovala napr. choroba) a samozrejme netolerovateľné.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.