dum 21.12.2022 23:16 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

@openeyes povedal/-a:

dum povedal/-a: Miluj blížneho ako seba samého či miluj svojho nepriateľa nie je myslené ako slepá láska ale láska s múdrosťou.

Podľa mňa nezmanipulované vyjadrenie Ježiša znelo: Miluj blížneho ako seba samého, ale len toho, kto si to zaslúži. Ten rozdiel je obrovský.

Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Ježiš Kristus to hovoril s pozície pozitívneho stavu, pozitívnych svetov, nebies - ako keby z pozície ideálu. No nie je to len abstraktný ideál, tie stvorené svety sú reálne a toto ,prikázanie 'je tam pre všetky bytosti jedným zo základných princípov. Neexistuje tam zlo, negativita, lži, nepravdy, nenávisť, závisť, utrpenie, choroby, starnutie, egomyseľ a jej pseudoprincípy. Ježiš Kristus sa s týmito atribútmi skúsenostne stretol, spoznal ich a zažil v procese tu na zemi. Ešte raz opakujem, na týchto atribútoch nie je nič z pozície Boha ani boho-Človekov milovania hodné a tieto atribúty vonkajších umelých identít ľudí sú s pravými najvnútornejšími identitami ( "božskými iskrami" a pravou mysľou) antagonistické. Ježiš ukazoval cestu k boho-Človeku (Ja som cesta, Pravda i Život), akým byť či nebyť, a aj kvôli tomu bolo jeho telo vonkajškom, atribútmi egomysle napadnuté a popravené. No nie na dlho, transformované vstalo z mŕtvych, keďže Ježiš obsahoval okrem Pravdy aj aspekt Absolútneho- Život.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.