Estryd 22.12.2022 20:21 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

Rusofil povedal/-a: Podle citací to vypadá, že autorem je pravoslavný kněží. Alespoň je to psáno jejich jazykem.

to je zaujímavé, pre mňa jedna z nezodpovedaných otázok je - prečo sa práve v dnešnom Rusku 'ozval' náš Stvoriteľ, prečo nie v inej časti sveta? alebo skôr v čase?
a keď by som teoretizoval, tak - teraz a v Rusku práve preto, že ako národ sú možno najviac 'naladení' si aspoň vypočuť, čo nám všetkým chce náš Otec povedať... a to zase môže súvisieť s tým, že prevládajúca relígia v Rusku je pravoslávie, z čoho by ďalej vyplývalo, že je možno najbližšie v Istine o Stvoriteľovi... ale to ozaj len teoretizujem, čiže sú to moje domnienky :)

Lavazza povedal/-a: V podstate je to o tom, že by sme mali mat seba na prvom mieste, resp. by sme nemali mat radšej iných ako seba samých. Malo by to byť na rovnakej úrovni.

možno nejde len o to, mať sám seba na prvom mieste, ale dokázať sa o seba postarať sám najlepšie ako sa dá, za každých okolností vedieť za seba zabojovať, no zároveň nie na úkor niekoho iného...
našou najdôležitejšou úlohou vo všetkých inkarnáciách vraj je naučiť sa rozpoznávať dobro od zla, svetlo od temnoty, pretože od toho závisí naša ďalšia 'večná' existencia v tejto etape Bytia (čo môžu byť eóny)
a k 'miluj blížneho svojho' - ako píše Lavazza, nevieme, či to ozaj povedal Ježiš, no určite je pre nás - ako 'deti' jedného Stvoriteľa - dôležité pochopiť a prijať, že sme jedna veľká Rodina a hoci je každá duša jedinečná (a to je schválne tak), každý z nás má potenciál prispieť k rozvoju tejto etapy Bytia na veeeeeľmi dlhý časový úsek, no to sa nám nepodarí, keď medzi sebou budeme bojovať, závidieť si, nenávidieť sa a podobne...
keď to prenesiem do ľudsky pochopiteľnejšej roviny - jedna rodina, matka, otec, deti... - ktorý rodič by bol šťastný, keby sa jeho deti pred jeho očami denno denne bili, nenávideli by sa, dokonca zabíjali brat brata?
a napriek tomu to náš Otec všetkým nám stále toleruje, stále dúfa, že sa nad sebou zamyslíme a že pochopíme, že sme ozaj ako ľudia jedna veľká Rodina a začneme sa v našich myšlienkach, slovách aj činoch orientovať na Svetlo...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.