openeyes 24.12.2022 01:25 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

Z praxe: veľa vedcov sa dnes prikláňa k názoru, že vesmír je hologram.
Z toho mne vyplýva, že:
1. musí existovať prvotný zdroj signálu (Stvoriteľ/HNR), ktorý hologram vysiela/tvorí.
2. musia existovať bytosti s prijímačmi, ktoré signál interpretujú ako svoju realitu (mozog).
3. môže existovať nekonečné množstvo skutočností (frekvenčne oddelených hologramov), ktoré sú "viditené"/interpretovateľné len pre určitú skupinu bytostí vybavenú vhodným prijímačom (mozgom), podobne ako na rádiu v rámci rozsahu stredných vĺn možno naladiť rôzne stanice - skutočnosti/časové línie, ktoré predstavujú reality vznikajúce v závislosti od odlišných volieb človeka. Ak však rádio nemá alebo má zablokovaný HW rozsah pre FM pásmo, tak v tom pásme nič nenaladí/nepočuje/nevidí - stanice/reality FM preň nejestvujú.
4. môžu existovať aj falošné/umelo vytvorené hologramy (matrix) od nejakých bytostí s cieľom ovládnuť/znemožniť znanie/rast inej skupine "prijímateľov" hologramu - akoby stanice v danom pásme/holograme vysielali len propagandu. Nedokážu však (pre)rušiť vysielanie na ostatných rozsahoch, preto na "vyslobodenie sa z matrixu" stačí/je nutné rozvinúť HW/mozog na príjem toho rozsahu (prípadne sa zmenia podmienky prostredia tak, že signál/hologram niečo (pre)ruší - napr. očakávaný prechod Zeme do oblasti výskytu vyšších frekvencií).
A teraz základná otázka/causa essendi: Na čo to všetko je?
Jediná vec, ktorá sa mi javí ako logický zmysel celej "hry", je pre Stvoriteľa (@Modi: Najvyššieho architekta) i človeka rovnaká - seba(s)poznanie/sebazdokonalenie = rast Duše (a to vo všetkých variantoch/voľbách/realitách vytvorených/uplatnených slobodnou vôlou). A keďže Duša je častica Stvoriteľa, rozvojom Duší napreduje aj samotný Stvoriteľ.
Doplnok:
Mne teda vychádza logický záver: Zlo je také konanie, ktoré akýmkoľvek spôsobom bráni rastu/znaniu Človeka a tým aj Stvoriteľa.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.