dum 24.12.2022 10:39 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

@Modi povedal/-a:

dum povedal/-a: Prirodzenosť Absolútneho neobsahuje ani kvark negativity a "tmy"

Len dúfam, že pripúšťaš, že Absolútny pozná aj zlo. Lebo takto podané, že ani kvark..., to pôsobí, že Absolútny o zle vôbec netuší a nemá predstavu odkiaľ sa vzalo... Lenže v takom prípade by bol asi ťažko jediným Tvorcom sveta. Nemôžeš tvoriť a riadiť to, čo nepoznáš. V takom prípade to neriadiš ty, ale niekto, kto chápe a pozná viac ako ty.

Lebo z pohľadu riadenia náhoda neexistuje... Všetko sa deje tak, ako to najvyšší Architekt naplánoval... Tou náhodou je On Sám, je to Jeho pseudonym...

Samozrejme že ho pozná. Pred Stvorením keď bol/a len Sám nestvorený v niečase a nepriestore, resp. v bezčasovosti a bezpriestorovosti bola v ňom negativita v neaktívnom stave len ako možnosť voľby odvrátenia sa od Neho. Voľba je sama o sebe pozitívna. Jedna voľba nie je žiadna voľba. Akonáhle započal sám zo seba z potreby Lásky a Tvorby výron Stvorenia , tak niektoré stvorené relatívne entity, boží synovia, ,bohovia' z nebies ju už vlastnou voľbou a vôľou aktivovali do procesu (" odtrhnutie plodu zo stromu poznania dobra a zla" ) odvrátenia sa a duchovného pádu. To sa udialo už na tejto planéte (boh Monoston demiurg zeme pravdepodobne o tom čo sa tu udialo a dialo /aspoň podľa jeho slov v knihe/ vie dosť veľa). A keďže sa nachádza Boh Stvoriteľ v každej sebauvedomujúcej a vedomej entite v atribútoch pravej mysle, tak pozná všetky myšlienky, emócie, pocity, činy, skutky, výtvory a voľby každého. Je všadeprítomný, no na procese negatívnych volieb relatívnych bytostí aj ich negatívnych výstupov sa nijako nepodieľa. Negativita je mimo Jeho Prirodzenosti. A keďže podľa mňa sa v aspektoch Svetlo, Pravda a Život inkarnoval do tela Ježiša Krista, tak skúsenostne zažil zlo takpovediac aj " na vlastnej koži."

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.