Modi 25.12.2022 22:26 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

@openeyes povedal/-a:
Z praxe: veľa vedcov sa dnes prikláňa k názoru, že vesmír je hologram.
Z toho mne vyplýva, že:
1. musí existovať prvotný zdroj signálu (Stvoriteľ/HNR), ktorý hologram vysiela/tvorí.
2. musia existovať bytosti s prijímačmi, ktoré signál interpretujú ako svoju realitu (mozog).
3. môže existovať nekonečné množstvo skutočností (frekvenčne oddelených hologramov), ktoré sú "viditené"/interpretovateľné len pre určitú skupinu bytostí vybavenú vhodným prijímačom (mozgom), podobne ako na rádiu v rámci rozsahu stredných vĺn možno naladiť rôzne stanice - skutočnosti/časové línie, ktoré predstavujú reality vznikajúce v závislosti od odlišných volieb človeka. Ak však rádio nemá alebo má zablokovaný HW rozsah pre FM pásmo, tak v tom pásme nič nenaladí/nepočuje/nevidí - stanice/reality FM preň nejestvujú.
4. môžu existovať aj falošné/umelo vytvorené hologramy (matrix) od nejakých bytostí s cieľom ovládnuť/znemožniť znanie/rast inej skupine "prijímateľov" hologramu - akoby stanice v danom pásme/holograme vysielali len propagandu. Nedokážu však (pre)rušiť vysielanie na ostatných rozsahoch, preto na "vyslobodenie sa z matrixu" stačí/je nutné rozvinúť HW/mozog na príjem toho rozsahu (prípadne sa zmenia podmienky prostredia tak, že signál/hologram niečo (pre)ruší - napr. očakávaný prechod Zeme do oblasti výskytu vyšších frekvencií).
A teraz základná otázka/causa essendi: Na čo to všetko je?
Jediná vec, ktorá sa mi javí ako logický zmysel celej "hry", je pre Stvoriteľa (@Modi: Najvyššieho architekta) i človeka rovnaká - seba(s)poznanie/sebazdokonalenie = rast Duše (a to vo všetkých variantoch/voľbách/realitách vytvorených/uplatnených slobodnou vôlou). A keďže Duša je častica Stvoriteľa, rozvojom Duší napreduje aj samotný Stvoriteľ.
Doplnok:
Mne teda vychádza logický záver: Zlo je také konanie, ktoré akýmkoľvek spôsobom bráni rastu/znaniu Človeka a tým aj Stvoriteľa.

Toto je podľa mňa úplne základná otázka filozofie... Oveľa prioritnejšia ako všetky iné
(marxistické: čo bolo skorej - vajce alebo sliepka, t.j. čo je prvotné - matéria alebo vedomie? Dokonca aj KOBácke "základnou otázkou praktickej filozofie je otázka predvídateľnosti následkov" je až druhoradé oproti otázke "čo od nás ľudí Boh chce? Prečo sme tu?")...

Správnu odpoveď sa dozvieme len vtedy, ak to bude Boh chcieť, aby sme to vedeli... To je v rozpore so všetkými náboženstvami, ktoré sa nás pokúšajú presvedčiť, že Boh už poslal svojich prorokov, alebo sa vtelil do avatara, aby nám povedal jedinú pravú pravdu o tom, ako treba žiť a čomu/komu veriť, lebo inak nás čaká po smrti veľké nešťastie! T.j. náboženstvá nás presviedčajú o tom, že Boh už zjavil, čo od ľudí chce (podľa jedných v Biblii, podľa iných v sútrach, podľa ďalších v indických védach), treba to len plniť...

Prečo potom ale existuje toľko protirečivých verzií svätých písem? Prečo je rozumu nedostupné zistiť niečo o svojom poslaní z Božieho sveta? Prečo posiela protirečiacich si poslov do sveta, ktorý je celý v pazúroch globálneho zla, klamu a podvodov, kde je prirodzené, že ľudia slepo neveria druhým?

Ak sa človek s poznaním svojho poslania na zemi nerodí, tak je možné, že možno Boh ani nepotrebuje, aby sme na zemi poznali jeho zámery s ľuďmi a ľudstvom... Možno sa o splnenie Božích cieľov s nami postará už samotná matrica života, do ktorej nás vložil (životný scenár) + matrica našej psychiky, osobnosti... Máme v sebe skryté túžby, rozum, intuíciu aj Božie vedenie, ktoré nás vedie životom tam, kam treba.

Myslím si, že aj táto hypotéza má právo na život. Ako jedna z mnohých...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.