dum 26.12.2022 00:23 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

@Modi povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Modi povedal/-a:

dum povedal/-a: Prirodzenosť Absolútneho neobsahuje ani kvark negativity a "tmy"

Len dúfam, že pripúšťaš, že Absolútny pozná aj zlo. Lebo takto podané, že ani kvark..., to pôsobí, že Absolútny o zle vôbec netuší a nemá predstavu odkiaľ sa vzalo... Lenže v takom prípade by bol asi ťažko jediným Tvorcom sveta. Nemôžeš tvoriť a riadiť to, čo nepoznáš. V takom prípade to neriadiš ty, ale niekto, kto chápe a pozná viac ako ty.

Lebo z pohľadu riadenia náhoda neexistuje... Všetko sa deje tak, ako to najvyšší Architekt naplánoval... Tou náhodou je On Sám, je to Jeho pseudonym...

Samozrejme že ho pozná. Pred Stvorením keď bol/a len Sám nestvorený v niečase a nepriestore, resp. v bezčasovosti a bezpriestorovosti bola v ňom negativita v neaktívnom stave len ako možnosť voľby odvrátenia sa od Neho. Voľba je sama o sebe pozitívna. Jedna voľba nie je žiadna voľba. Akonáhle započal sám zo seba z potreby Lásky a Tvorby výron Stvorenia , tak niektoré stvorené relatívne entity, boží synovia, ,bohovia' z nebies ju už vlastnou voľbou a vôľou aktivovali do procesu (" odtrhnutie plodu zo stromu poznania dobra a zla" ) odvrátenia sa a duchovného pádu. To sa udialo už na tejto planéte (boh Monoston demiurg zeme pravdepodobne o tom čo sa tu udialo a dialo /aspoň podľa jeho slov v knihe/ vie dosť veľa). A keďže sa nachádza Boh Stvoriteľ v každej sebauvedomujúcej a vedomej entite v atribútoch pravej mysle, tak pozná všetky myšlienky, emócie, pocity, činy, skutky, výtvory a voľby každého. Je všadeprítomný, no na procese negatívnych volieb relatívnych bytostí aj ich negatívnych výstupov sa nijako nepodieľa. Negativita je mimo Jeho Prirodzenosti. A keďže podľa mňa sa v aspektoch Svetlo, Pravda a Život inkarnoval do tela Ježiša Krista, tak skúsenostne zažil zlo takpovediac aj " na vlastnej koži."

Áno, vďaka, takto to dáva zmysel... Ak by stvorené bytosti neurobili tú voľbu odvrátenia sa od Boha, tak by nikdy nepoznali rozdiel medzi dobrom a zlom, tak ako ich Otec - Stvoriteľ. A ak je pravda, že okrem tela má človek aj ducha/psychiku a dušu/božiu iskru/nesmrteľné vedomie, tak potom to, čo cíti každá duša, cíti aj samotný Boh, lebo iskry a Boh jedno sú... A ak Boh prežíva cez iskry/duše všetko, čo ony, tak nielen pozná, ale aj cíti všetko dobro a zlo na vlastnej koži... Je rozdiel teoreticky poznať a naplno prežiť... Nie je to o tom, že by sa Boh cez duše rozvíjal, on je predsa plnosť poznania, ale cez duše prežíva to, čo sám tvorí... Je to ako tvoriť hudbu, a zároveň byť jej poslucháčom...

Veľmi dobre si to vystihol Modi, prežíva a preciťuje všetko cez všetkých skúsenostne a v procese, no na neg. voľbách a konaní relatívnymi sa nijako aktívne nepodieľa, nemá to takpovediac vo "svojej povahe".

Modi povedal/-a: on je predsa plnosť poznania, ale cez duše prežíva to, čo sám tvorí...

Cez pozitívne atribúty pravých identít a myslí relatívnych bytostí kde sa nachádza "ako vo svojom", cez ducha ( termíny duch a duša zamieňam a vnímam opačne ako ty, resp. aj KSB. Nič to nemení na ich funkcii a účele, je to len čisto terminologická záležitosť, to sme prebrali dávnejšie už s Jardobom) prežíva všetko, aj opačné atribúty ktoré neiniciuje, neaktivuje a neuvádza do procesu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.