JankaS 28.12.2022 12:30 Zobraziť v diskusii

Re: Kniha o Usporiadaní sveta

Hox: ktora spisovatelka to bola? svojho casu v 90.rokoch som ich dost preluskala.
Pre ostatnych: rozumiem inak snahe o preklad, je to nachadzanie dalsich par zlatiek v kope bludov. Je problem, ze hlavne "zaciatocnici" sa mozu dostat k tomu bez predchadzajucich skusenosti a vezmu to ako fakt a podklad viery. Na strane druhej moze tam byt nieco, co niekoho posunie, aj ked vacsinu nebude akceptovat.
Diemurg moze byt (cisto moja hypoteza) aj brany ako daemon Sokrata, teda bytost ktora mu radila, ktora nebola ani dobra ani zla. Pretoze clovek si sam musi vybrat, co vlastne akceptuje a co nie. Asi ako ked ti niekto v krcme dava rady, niekedy mozu byt uzitocne (povedzme, kde najdem majstra na opravu strechy), niekedy velmi skodlive (povedzme rady o zivotosprave).
Inak podla Steinera/Palesa, na Zemi sa reinkarnujeme 2x za kazdu kulturnu epochu, raz ako muz a raz ako zena. V sucasnosti zijeme v piatej kulturnej epoche. Po 7 epochach nastava kataklyzma (nieco podobne ako potopa), pricom nastupuje dalsia era. V tej duse tych, ktori zaostali (a ti, ktori prepadli zlu su v skutocnosti zaostali a budu to musiet tazsie dobiehat v nastavajucich epochach), budu prezivat v tazsich podmienkach a ti, ktori to zvladli, im budu duchovnymi radcami a pomocnikmi. Ak to akceptujem aj na sucasnost, je mozne, ze teda aj ten, kto diktuje knihu, je niekto kto je mozno "vyssie" ako zapisovatel, ale to neznamena, ze naozaj chape duchovny svet. Pretoze toto sa netyka len ludi, ale aj padlych anjelov ci demonov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.