dum 28.12.2022 13:33 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

dum povedal/-a: Takže neutríno sa ,rozhodne' nejakým spôsobom..hm..podľa toho má

@Estryd povedal/-a:

dum povedal/-a: Bytie a nebytie sa nestrieda. Vždy bolo len bytie v stave - Boh - a od určitého bodu v procese - Stvorenie. Nebytie neexistuje. To by muselo všetko zaniknúť.

dum, v prvom rade som to popísal veľmi stroho a na celkový obraz o tých procesoch si treba s pochopením prečítať, čo presne o tom Boh Monoston píše... ja som to len stručne zhrnul vlastnými slovami, pričom som isto nevystihol všetko, čo je v knihe :)
v Tvojom vyjadrení je cítiť istotu, že Ty presne vieš, že to je tak a nijako inak... máš právo na taký postoj... ja hovorím, že napriek tomu, že VERÍM tomu, ako je to popísané v knihe Monostona, tak stále pochybujem, aj preto ja nemôžem napísať také silné tvrdenie, že VIEM, že je to tak alebo tak... čiže nejdem sa s Tebou prieť :)

ako si na tom s ruštinou? pýtam sa len preto, či si už čítal nejakú časť z knihy Monostona, alebo stále len reaguješ na moje chabé výpisky a názory na knihu?

dnes som napr. čítal kapitolku 'Duša ako miera pravdy' (Душа как мерило истинности) v druhej časti knihy na str. 86 - odporúčam prečítať :)
a aj hneď nasledujúca kapitola 'Múdrosť a um(rozum, myseľ)' (Мудрость и ум) stojí za prečítanie...
ja som z toho pochopil, že nie je podstatné, ako svet chápeme čisto našou logikou, ale ako je to v súlade s našou dušou, ktorá má priame prepojenie na Istinu (teda ako u koho)...

Tvrdenie že VIEM že je to tak som nikde nenapísal. Píšem o svojich bádaniach, poznatkoch a o mojej duchovnej mozaike a čo mi do nej nezapadá a čo áno. Knihy som si stiahol a niektoré kapitoly prešiel. S ruštinou ale nie som určite na tom tak ako napr. Rusofil. Vieš, prečo by som sa mal zaoberať jedným z relatívnych tvoriteľov, bohom, božím synom alebo ich vykonávateľom, ktorý vlastne svojou celou pseudo- tvorbou na zemi prispieval k duchovnému pádu? A možno už aj konvertoval naspäť. Tým som sa zaoberal už pred mnoho rokmi. Dôsledky a následky relatívnymi entitami aktivovaného pádu ktorého históriu som tu už pár krát predostrel mňa už nezaujímajú aj keď sa to každého nielen fyzicky dotýka. Zaujímajú ma atribúty a znaky tohto prechodného obdobia, scenár a alternatíva ukončenia úpadku a degradácie, nová éra, zlatý vek, nová satyayuga, kráľovstvo Božie. Každopádne kto chce nech si to prečíta. Budú tam aj pravdy ktoré je ale potrebné extrahovať, napr. tá základná idea o pseudo-tvorbe enviromentálnych podmienok na planéte a aj ľudských tvorov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.