Estryd 28.12.2022 14:21 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

dum povedal/-a: Vieš, prečo by som sa mal zaoberať jedným z relatívnych tvoriteľov, bohom, božím synom alebo ich vykonávateľom, ktorý vlastne svojou celou pseudo- tvorbou na zemi prispieval k duchovnému pádu? A možno už aj konvertoval naspäť.

máš plné právo sa na to takto pozerať (hodnotiť), áno, nemusíš sa s tým zaoberať, hlavne, ak ozaj je to dielo 'relatívneho tvoriteľa'... ale čo ak vo vzťahu k nám ľuďom (a našim dušiam) je to ozaj Ten Boh Stvoriteľ? ako by sme to dokázali rozpoznať? stačí na to jedna veta? prečítané, zavrhnuté?

niekde som čítal o úlohe pre niekoľko študentov, ktorých učiteľ posadil pred obraz (možno krajiny), aby napísali o tom, čo vidia na tom obraze svoj názor čo najúplnejšie... po povedzme hodine sa k nim vrátil, nechal si prečítať, čo napísali a potom ich pozornosť upriamil na nejaký detail na obraze, ktorý nikto v texte nespomenul... a tak ich tam nechal sedieť ďalšie hodiny... stále so zadaním, aby napísali čo najúplnejšie slovom, čo predstavuje ten obraz... niekto po hodinách zapísal desiatky strán a uvedomil si, že nie je v silách žiadneho z nich do textu popísať VŠETKO, čo ten obraz predstavuje...

a to je len jeden obraz...
ako podľa Teba treba postupovať, aby - keď sa stretneš s popisom Sveta (v knižnej podobe) od Boha Stvoriteľa (nás) - si mohol s čistým svedomím povedať, že to JE alebo NIE JE ozaj od Boha? ozaj stačí prečítať len časť?
lebo mne nie :)

a v prípade, že by Ti hrozilo, že budeš 'konvertovať späť'... lepšie ešte tu na Zemi ako neskôr (alebo nikdy), či?
ale ako som už písal, máš plné právo sa k tomu postaviť/vyjadrovať sa, tak ako píšeš...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.