Rusofil 28.12.2022 15:27 Zobraziť v diskusii

Re: Kniha o Usporiadaní sveta

@Estryd povedal/-a:

Rusofil povedal/-a: Neexistuje jediná zmínka současníků o tom, že nějaký takový člověk, jakým je Ježíš, existoval.

a preto záleží len na tom, čomu kto verí :)
veď aj keby podľa niekoho taký dôkaz existoval, tak iný ho nemusí prijať...

Problém je v tom, že v dějinách existovali před Ježíšem již 3 totožné persony s totožným zvěstováním o jejich narození a dalšími podrobnostmi. Jenom se o nich nikde nemluví. A vědí o tom jen lidé, kteří se aktivně zajímají o dějiny.
Už jsem tady psal, jak se stal Ježíš takovou personou. GP potřeboval uvést do života nové náboženství tj. křesťanství a na to potřeboval nějakou sakrální oběť. A tak jednoduše vyrobil postavu Ježíše.
Podobně, jako se dnes vyrábějí sakrální oběti, jakým byl ku příkladu student Šmíd při převratu v roce 1989.
Ten také původně zemřel, jeho smrt nastartovala nasrání lidí, kteří pak zaplnili Letnou v Praze, a pak, když komunisté rezignovali se ukázalo, že student Šmíd "vstal z mrtvých" nic se mu nestalo, dokonce student pod takovým jménem ani neexistoval, ale jeho "mučednická smrt" posloužila na protlačení záměru. Stejný modus operandi, jako s Ježíšem. Také jeho současntící o něm ani netušili, v Koránu se říká, že ani nebyl popraven a tudíž nevstával z mrtvých.
Nebo podobnou sakrální obětí byl Kuciak. Ten měl smůlu, že musel skutečně umřít, aby to zabralo, zbavili se Fica a kormidlo do rukou dostali ti "správní".
Kdo toto nevidí, měl by si protřít oči, nebo zapojit rozum i um.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.