Rusofil 28.12.2022 22:35 Zobraziť v diskusii

Re: Kniha o Usporiadaní sveta

Hox povedal/-a: Ok, tak tohle +- víš, nicméně chápeš to úplně naopak, než jaká je skutečnost. Ještě můžu dodat, že koncept Bohorodička + syn-bohočlověk který se obětovat za hříchy lidstva, tu byl také dávno před Ježíšem, například Tammuz pár století před Kristem.

Ono jich bylo mnohem více, v té které části světa, ale pro příklad nemá cenu psát o všech.
Dále jsem napsal, že problematika je mnohem obsáhlejší, než je tady prostor a proto píšu heslovitě. Koho to zaujme, má internet a může si další podrobnosti dohledat. Ale přece jen ještě něco napíšu. Aby byl obrázek ucelenější.
Když se podíváme do Bible, je to vlastně průřez 3 věky. Věkem Býka, věkem Berana a věkem Ryb.
Je tam mnoho zmínek o "Věku". Aby tomuto lidé porozuměli, o čem Bible píše, je potřeba porozumět procesu, známým jako procese rovnodennosti.
Prastaří Egypťané, stejně, jako jiné prastaré civilizace zjistili, že přibližně každých 2150 let východ Slunce v den jarní rovnodennosti nastane v jiném znamení Zvěrokruhu. To má souvislost s pomalou oscilací ekliptiky Země, jak se Země otáčí kolem své osy. Tento jev se nazývá "procese", protože souhvězdí se pohybují v opačném sledu, než je tomu v průběhu běžného ročního cyklu. Doba za kterou proběhne procese všemi dvanácti znameními zvěrokruhu je tedy 25765 let. Tato doba se také nazývá "Velký rok" a dávné civilizace si byly toho jevu vědomy.
Tudíž každých 2150 let nazývali - věk.
Od roku 4300 př.n.l. do roku 2150 př.n.l., to byl věk Býka. Od roku 2150 př.n.l. do 1 př.n.l. to byl věk Berana a od roku 1 do roku 2150 žijeme věk Ryb. No a kolem roku 2150 přejdeme do nového věku, věku Vodnáře.
Tedy Bible mluví o 3 věkách s předzvěstí čtvrtého.
Ve Starém zákoně, když Mojžíš sestoupil z hory Sinaj s deseti přikázáními, byl hodně rozzlobený, když viděl, jak lidé uctívají zlaté tele. Pak rozbil kamenné desky a navedl své lidi, aby se navzájem zabili za účelem svého očištění. Většina badatelů Bible předpokládá, že Mojžíš dával lidem za vinu, Izraelité uctívali falešný idol, nebo mamon, nebo něco podobného. Ve skutečnosti to byl Býk, tedy představitel věku Býka a Mojžíš reprezentuje již nový věk, věk Berana. Proto musel přívržence věku Býka eliminovat. S jeho příchodem nastoupil věk Berana a proto Židé dodnes troubí na beraní roh.
V ostatních civilizacích se to také opakuje, předkřesťanský Mitra zabije Býka ve stejné symbolice.
Ježíš je postava, která uvádí po Beranovi věk Ryb, nebo také dvou Ryb. Symbol Ryb se hodně vyskytuje v Novém Zákoně např: Ježíš nakrmil 5000 lidí chlebem a "dvěma rybami", když začal svojí cestu Galilejí setkal se s rybář, kteří ho následovali. Tedy "narození Ježíše" je začátkem nového věku, věku Ryb.
V evangeliu podle Lukáše, je Ježíš tázán svými učedníky, kdy mají obětovat beránka, když on zemře a on odpovídá: Pohleďte, když vstoupíte do města, setkáte se s mužem, který ponese džbán s vodou .... následujte ho do domu, kam vstoupil...
Tento text je nejvíce odhalující ze všech astrologických zmínek. Muž nesoucí džbán vody je Vodnář - nosič vody, který je vždy znázorňován, jako muž vylévající vodu. Reprezentuje následující věk, po věku Ryb.
A když Slunce opustí věk Ryb (Ježíš), přesune se do domu Vodnáře, tak jako Vodnář následuje Ryby v procesi rovnodennosti.
Všichni jsme slyšeli o konci světa, kde Ježíš říká (Matouš 28:20) budu s vámi až do konce světa. Ale jedná se o chybný překlad. Správně mělo být přeloženo "do konce věku". Ježíšovo zosobnění skončí s příchodem nového věku a GP se na to již připravuje. Celý koncept s koncem světa, je jen chybně interpretována astrologická alegorie.
Postava Ježíše je astrologický hybrid, a plagiát Egyptského Boha Slunce Horuse (Hora). Stejně jako povídačky o Noemovi, potopě, arše se zachráněnými zvířaty atd.atd....dokonce i detail s vypuštěnou holubicí.
Celé desatero bylo přímo opsáno z kapitoly 125, Egyptské "Knihy mrtvých" .
Podobným hybridem je i Mojžíš, jehož postava je plagiátem Sargona z Akkadu...
Dál již nebudu pokračovat, byl by z toho román.
Tvoje poznámka z Koránu zní na pozadí těchto informací přinejmenším směšně, když pomyslím, že Korán, podobně jako Bibli sepsal GP.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.