Hox 30.12.2022 17:14 Zobraziť v diskusii

Re: Kniha o Usporiadaní sveta

@Súlad povedal/-a:
@Hox, Rusofila si poohováral, už len čakám, kedy príde na rad Valerij Pjakin. Ukážeš sa tu len keď máš možnosť šíriť svoje náboženské presvedčenie, alebo keď máš ďalší nepriestrelný dôkaz o zlom charaktere Pjakina. Si lepší ako telenovela. Na trávenie dlhých zimných večerov ideálny. Vždy sa na tebe dobre pobavím. Prosím, pokračuj... :)

Už je mi to jasné. Když tady Rusofil evangelizuje do svého náboženství, to je v pořádku, ale jakmile se někdo ozve, tak je oheň na střeše a jedná se o "šíření náboženského přesvědčení". Uměl bys ukázat nějaký můj příspěvek, který by se dal charakterizovat jako šíření světonázoru? Asi těžko, co?

Na závěr otázka. Bylo by v pořádku, kdyby tu někdo vehementně prosazoval, stejně kategorickým způsobem jakým Rusofil prosazuje svůj světonázor, kdyby tu tedy někdo vehementně prosazoval světonázor, že například Bible je Slovo boží a křesťanství je jediná cesta ke spáse? Asi by to nebylo v pořádku, co? Proč by tedy mělo být v pořádku, když tu někdo stejným způsobem prosazuje opačný světonázor. Je velký rozdíl mezi tím, mít nějaký světonázor (na to má každý právo, na utvoření toho svého), a mezi jeho prosazováním ve veřejném prostoru pasivně-agresivním vnucování nebo čistě lingvisticky prostě tím, že o věcech kterým dotyčný věří mluví jako o objektivních faktech.

Kdyby tu byli dva jedinci chovající se jako Rusofil, každý s jiným pohledem na svět který budou vehementně prosazovat, tak se tu pozabíjejí a toto fórum bude permanentní válečná zóna.

Pokud nazýváš "šířením náboženského přesvědčení" to, že jsem asi 2x za poslední rok zde reagoval na agendu Rusofila, přitom, vždy jsem jen reagoval na jeho "evangelizační snahy", tak tady asi opravdu nemá smysl dále diskutovat. Tedy, je tady povoleno nesouhlasit s Rusofilem, nebo tady může člověk vyjadřovat jen názory, které jsou kompatibilní s jeho světonázorem a jiné názory jsou nálepokovány jako "šíření náboženského přesvědčení"?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.