rony 31.12.2022 11:30 Zobraziť v diskusii

Re: O mlieku trochu ináč

Pre masozravcov navod na pripravu masovych pokrmov ked uz je ten silvester tak povedzme ze novorocny.( moj maly syn a manzelka su totalni masozravci udajne to suvisi s krvnou skupinou).
Ak peciete maso v trube skuste ho piect na nizkych teplotach. Ja paciem na 100C priatel aj na 80C. Robim to tak ze do misy (jenske sklo) dam maso so vsetkym co chcete a dam ho na noc do rury povedzme o 22h a rano o 7 je upecene. Nepodlievajte vodou je to zbytocne. Ak peciete maso s kostou povedzme morcacie stehno alebo bravcove koleno ocenite hlavne to ze kosti povytahujete bez problemov maso sa doslova rozpadava. Vykostene koleno davam potom povedzme na 15 min na gril aby sa troska prepieklo ale nie je to nutne. Rovnako zvyknem postavit aj polievku na noc nastavim platnu tak ze polievka nebuble neprevara sa. Najprv ju privediem do varu potom stiahnem na 1 - max 1,5. (el. platna). Ziskate cas. Napriklad doobeda v nedelu netravite pripravou jedla. Pri 180C musite strazit aby sa maso neprepieklo moze napr. zoschnut ked je tam dlho. Podla mna tam pri 180 vznikaju karcinogeny prepekanim zivocisnych tukov. Takto ako peciem ja tam nie je vidiet ze sa to vari a je to stavnate a makke. Urcite sa aj menej straca hodnotnych latok v pokrme. Dobru chut.

Táto stránka je náhľadom príspevku Kriticko-spoločenského bloku.Viac o bloku.