Rusofil 01.01.2023 13:40 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu, Vesmíre, Učení Ježiša Krista, časť 2

@dum povedal/-a:

@Súlad povedal/-a:

rony povedal/-a: Duma beriem ako ze si tu pise svoj pohlad na svet

Pustíš si telku a je tam Ježiš. Zapneš rádio a je tam Ježiš. Otvoríš chladničku a je tam Ježiš. Dokonca aj kocúr je už z toho naježený. :D

Len rozdiel je v tom že ja ho beriem úplne ináč ako to čo hovoria v telke a rádiu. Práve teraz bežia v telke katolícke omše z Vatikánu aj z Blavy. Rodina to sleduje. Myslíš že sa týchto šaškární zúčastňujem? Tie ich neduchovné výklady a vonkajšie obrady nemajú žiadny význam a tí čo ich prevádzajú ani tí čo to sledujú nemajú ani páru o duchovných súvzťažnostiach a významoch napr. obradu poslednej večere atď.

No tedy, dnes jsem byl přinucen toto vše poslouchat. Rodiče mají telku v kuchyni a já pro nás vařil oběd. Bylo mi z toho všeho blivno. Pořád Pán, Pán, pak přehodili výhybku na Otce, pak na oběť. Vrcholem byla poznámka mojí mámy. Podívej, ten je tak dojatý, že až pláče. Já na to, proč by neplakal, vždyť je za to placen. Pak jsem se zeptal jestli ví, k jakému svátku se dnes modlí, tak prý k Novému roku, já na to, proč se modlit k Novému roku, modlí se k Židovskému svátku obřízky, jelikož to je den, kdy měl být Ježíš obřezán.
Pak tam farář četl kázání podle Lukáše, a znělo židovský národ sem, židovský národ tam, tak jsem se rodičů zeptal, jestli nevidí rozpor v tom, že se modlí k někomu, kdo byl určen pro židy.
Chápu, že v jejich věku je to marné, ale nemohl jsem jinak.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.