Kaktus 05.01.2023 13:19 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Anglie

Rishi Sunak v rámci opatrení na boj proti štrajkom, ktoré sa prehnali Spojeným kráľovstvom, má v úmysle umožniť zamestnávateľom podávať žaloby na odbory a prepúšťať zamestnancov, ktorí sa zúčastňujú štrajkov. Informoval o tom denník The Times.

Sunak môže podľa jej zdrojov oznámiť uvedené opatrenia už 5. januára, ktorých súčasťou budú aj ustanovenia o obmedzení účasti na štrajkoch pre zamestnancov kľúčových profesií vrátane zdravotníkov, železničiarov, učiteľov, hasičov a pohraničníkov. Poznamenáva sa, že štrajky sa budú považovať za nezákonné, ak odbory nedokážu zaručiť prítomnosť aspoň minimálneho požadovaného počtu zástupcov týchto profesií na pracovisku.

Vlna štrajkov sa prehnala Spojeným kráľovstvom od decembra 2022 na pozadí prudkého nárastu inflácie (rekordných 10,7 % za takmer 40 rokov) a poklesu reálnych príjmov obyvateľstva. Do práce nechodili najmä železničiari, hraničná kontrola a záchranná služba, zdravotné sestry a poštári. Britské úrady opakovane uviedli, že si nemôžu dovoliť zvyšovať platy ľudí zamestnaných vo verejnom sektore v súlade s infláciou, pretože takéto opatrenia povedú len k ďalšiemu rastu cien v krajine a vytvoria dodatočnú záťaž pre rozpočet.

https://t.me/tass_agency/175359


Takové indické manýry :D

Holt je stále obtížnější (nebo spíš rovnou nemožné) udržet systém v chodu a přitom stále kreslit nádherný a ideální obrázek o liberální demokracii, zaručující svobodu a ideální život pro každého. Křivka poklesu životní úrovně (eliminace střední třídy jako takové) začíná hrozit protnutím křivky charakterizující o kolik je ještě možné utáhnout lidem šrouby. Průsečík křivek = průser, protože od toho bude dosažení jakýchkoliv globalizačních snah nemožné.

Jinak řečeno, myslím, že systém jako takový jde do sraček příliš rychle na to, aby lidi byli konformní ke změnám např. podle švába.

No a pokud výše uvedené není Švábovina, pak je Anglie na nejlepší cestě stát se Indickou kolonií :D

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.