Rusofil 05.01.2023 19:50 Zobraziť v diskusii

Re: Zakaz kúrenia, možné dopady na pranie, bežný život, atď.

@Čaroděj povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

Ale právě o tu jde. Přes takovéhle agendy obrat lidi o nemovitosti. Již je dost takových, co mají TČ, nebo kolektory. Ti budou hrát svoji hru. Např. my jsme tvrdě investovali a ostatní budou topit dřevem? To tedy ne.

Díky politice státu jsem koupil TČ i přes můj negativní vztah k dotacím. Podlahovým topením vytápím zatím mezipatro cca 100 m² (starší generační dům) a zálohy na elektřinu mi zvedli na 10360,- (dokud neudělám spodek, aby se přestěhovala babička bydlíme v domu tři posedlí šetřením elektriky, kočka a pes). Abych snížil spotřebu topím dřevem a plánuji do budoucna i panel na ohřev bojleru. Sousedi kolem mě také tepelka a kotle na uhlí nebo dřevo. Agenda o vyvlastnění zatím není úplně v podvědomí, ale informace se šíří.

S TČ to také nevypadá valně. EU se je chystá zakázat.
https://energozrouti.cz/clanek/stopka-pro-tepelna-cerpadla-eu-chysta-zakaz-plynu-ktery-je-jejich-soucasti

Jinak já mám ve svém domě ještě starý bojler na dřevo (nevyužívaný) a přímo v koupelně stará kachlová kamna s obrovským kovovým kotlem (jaké vidíte v pohádkách v pekle), asi se v něm vařila povidla. Už se to snad v domech ani nevidí :smiley: Chtěl jsem to využít na stylový krb s krbovou vložkou, z vany by se na to hezky dívalo, ale asi ten kotel ponechám.
Jinak, já topím plynem, dosud jsem měl zálohy 2900, od nového roku mi je zvedli na 5200. Kromě toho jsem v roce 2014 nechal nainstalovat kamna na dřevo, s možností na jejich povrchu vařit.

Emisní povolenky do každé rodiny
https://www.ceskestavby.cz/clanky/emisni-povolenky-do-kazde-rodiny-fit-for-55-cili-i-na-pohonne-hmoty-a-vytapeni-domacnosti-31562.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.