rony 06.01.2023 14:18 Zobraziť v diskusii

Re: Pandémia, epidémia, očkovanie a génová manipulácia

Ockovanie vseobecne.
Mam 2,5 rocneho syna pred narodenim sme s manzelkou riesili plno veci aby sme sa zhodli na vychove a pristupe k dietatu. Nakolko sa zhodujeme v nazoroch na svet nebol problem sa zhodnut ani v nazoroch ci ockovat alebo nie. Predchazalo tomu samozrejme studium literatury napr. MUDr. Elekova Ludmila, relacie na SV s Ing Krausovou a dalsie. S p. Renatkou Krausovou som sa uplne nahodou neskor stretol a zoznamil bola na navsteve u susedov vydava casopis Dieta velmi mila zena.
Moje postrehy by som zhrnul nasledovne:
1.V podstate to co tvrdia antivaxeri o vyvoji dietata je pravda. Mozem to potvrdit priamo pozorovanim mojho syna. Nie je chorlavy ked nieco na neho lezie trva to max 1,5-2 dni potom je to o rekovalescencii max do 3 dni je uplne fit. V okoli je najvyssi a najsilnejsi z rovesnikov, je to taky zdravy ruzovolici dedinsky chlapec. Robim si srandu ze on je XXL na svoj vek lebo kazdy sa divi ze je velky. Slovami detskej lekarky valibucko. Teplotu ak ma tak povedzme jednu noc a este doobeda. Len raz sme pouzili lieky na znizenie teploty lebo sme boli na dovolenke v chorvatsku inak to nechavame na jeho imunitu. Prebieha prirodzena imunizacia.
2. Problemy. Problemy s nasim pristupom k ockovaniu zatial nemame velmi korektne sa zachovala aj nasa pediatricka. Samozrejme nas presvedcovala ja som pouzil nejake argumenty co som nastudoval. Nebola to hadka ani nic podobne ja som v zasade trval na tom ze je nezmyslom dat 6 vakcin do niekolkomesacneho dietata a narusit tym prirodzeny vyvoj. Odlozime to na neskorej. Ona musela zdovodnit preco maleho neockovala je som povedal ze nechcem jej robit problemy kludne nech nas uda kde potrebuje ja si to zdovodnim. Urobila to tak (neviem ako, nestaram sa) ze doteraz nam nedosla ziadna pokuta ani nikto nas neriesil.
3. Postrehy z okolia ockovane deti.
Maly tu ma kamosa o 3 tyzdne starsieho. 2 krat uz lezali na detskom. V lete ked boli tepla sa malicky skoro udusil mysleli ze senna nadcha. Teraz mi stara mama hovorila ze to bude skorej astma lebo aj teraz musi uzivat nejaky prach co vdychuje a pel vo vzduchu nie je.Ci uz senna nadcha alebo astma su to reakcie imunitneho systemu. Malicky ma pichnutu hexu a prikupene dalsie ockovania (asi vsetky mozne lebo peniaze maju) jeho mamicka sa nam s tym chvalila.
V chorvatsku kam chodim na jedno miesto uz 14ty rok nam domaca hovorila ze jej syn ma cukrovku asi tiez nasledok ockovania. Boli sme tam zrovna ked chlapec ochorel. Pil 5-6 litrov vody a vkuse bol smadny. Dnes ma 20r. ma automaticky davkovac inzulinu. Problem bol v dospievani ked niekolko krat odpadol. Dnes je povedzme stabilizovany. Domaca si mysli ze to je po ockovani, neviem presne co preockovavali, ale bolo to jedno z povinnych isli zo skoly. Rovnako ochorel na cukrovku aj jeho spoluziak.
Poznam ale aj deticky ockovane a znasaju to zatial dobre.
4. Nie som fanaticky antivaxer. Davnejsie ked som mal tazke chripky som sa par rokov ockoval. Ten princip ockovania ked vpravia do tela umrtveny virus a telo si vytvori na zaklade toho protilatky je v poriadku. Co nie je v poriadku je sprievodny bordel vo vakcine. Sam som chripky po preockovani nemal tak ze to u mna fungovalo. Hladal som ale nieco z prirody nieco prirodne suviselo to aj so zmenou pristupu k zivotu tak uzivam bovinne colostrum a som okej.
5. Nikoho na nic nenahovaram pisem o skusenostiach ake mame s malickym. To co bolo v prospech neockovania napisane mozem zatial potvrdit ze je to tak. To ze malicky nie je chorlavy konstatovala aj pediatricka. Niesol som jej v lete marhule na zavaranie ona ze...sak ja sa Vam ani neviem odmenit Vy mate zdrave dieta. :-) Pomyslel som si ... Pan boh zaplat ze je zdravy mne taketo odmeny netreba.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.