Sergio 07.01.2023 23:52 Zobraziť v diskusii

Re: ...týždenný výherný kvíz na zamyslenie

text bol z knihy SPOLUPRÁCE autor Jan Antonín BAŤA

Okrem iného, ako veľmi málo, resp. VÔBEC sa problémy riadenia a správy štátu za tých cca 100 rokov nezmenili. Však? Čo myslite, náhoda? :-) alebo ide o "riadený" dej?...

a teraz trošku o tom inom pohľade:

Tomáš Baťa bol v našich šírkach prvý a zrejme doteraz jediný (môžete ma opraviť, ak sa mýlim) kto mal ucelenú koncepciu GLOBALIZÁCIE a tuto uvádzal do praktického života a s niekým komu bolo dané pomenovanie GP si priamo skrížil kordy v jeho praktickej realizácii. T. Baťa a potom jeho nevlastný brat Ján Antonín vytváral a uvádzal do života, a treba povedať že VEĽMI úspešne, po svete koncepciu tzv. zámožného človeka, so všetkými jeho plusmi a zápormi. Táto koncepcia nebola formálne vyjadrená TEXTOM, ale ich PRÁCOU a ČINNOSŤOU, ich ideológia nebola spísaná v „biblii, koráne“ ale v súbore pracovných nariadení a príkazov.
T. Baťa bol naším prvým GLOBALISTOM :D . A úspešným. Až tak že ho museli „odstrániť“, či už Tomáša „osobne“ a neskôr celú firmu ako materiálneho nositeľa koncepcie globalizácie s názvom baťov spôsob práce. Podobnost T.B. a jeho GLOBÁLNEJ firmy, s prácou a osudom Stalina a „jeho“ ZSSR nie je náhodná, ale priamo súvisiaca! Tak ako boli, sú aj rovnaké dôvody ich „odstránenia“.
Meno BAŤA, či už Tomáš al. J. Antonín bolo za minulého režimu „vyškrtnuté“ a za tohto režimu je zámerne prehliadané, upozaďované a potláčané. Či už v hlavnoprúdovom mainstreame, ale aj ,svete div sa, v tzv. alternatíve!
Čo boli klady a zápory jeho-ich spôsobu globalizácie, by bolo na dlhú debatu a rozbor.
Ale v každom prípade je potrebné si o ňom/nich DÔKLADNE prečítat ČO, AKO a PREČO robili.
Ich cieľom bol NOVÝ ČLOVEK ....

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.