dum 10.01.2023 11:54 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

@Estryd povedal/-a:

dum povedal/-a: tak tým pádom sa nemôže podieľať a nepodieľa na pseudo-tvorbe nedokonalého hmotného, defektného a rozpadávajúceho sa relatívneho vonkajšku( ktorý je všade okolo nás v procese pádu) inými stvorenými relatívnymi tvoriteľmi.

a čo keď práve v tom je dokonalosť tvorby Boha? veď predsa všetko so všetkým súvisí a zároveň nič nie je náhoda...
čiže aj to, že je čokoľvek v hmote stvorené už od zrodu odsúdené k zániku, rozpadu, ... aj to je predsa súčasť Božieho zámeru, či?
vari je nejaká časť hmotného tela akejkoľvek bytosti (rastlina, zviera, človek) po jej smrti NEpoužiteľná pre ďalšiu tvorbu, zrod iných bytostí v hmote?

Pseudo-tvorba relatívnymi je súčasť Božieho dočasného dovolenia. Nie je súčasťou tvorby Absolútneho. Bieda, utrpenie, choroby, bolesť, nedokonalosť, defektnosť, starnutie, rozpad, duchovný aj fyzický pád.....nie sú atribúty Jeho tvorby a ani životov bytostí v pozitívnych svetoch a neboli atribútmi ani na zemi v prvotných civilizáciách v pozemskom Edene....Áno, telá organizmov sú síce použiteľné aj po "odídení" životnej energie no nemení to nič na antagonistických princípoch a atribútoch tvorby vs. pseudo-tvorby.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.