Lavazza 14.01.2023 13:12 Zobraziť v diskusii

Re: 30. výročie vzniku Slovenskej republiky

Tak predsa, aspoň niečo dôstojné:

https://www.hlavnespravy.sk/toto-bola-konecne-dostojna-autenticka-oslava-30-vyrocia/3014429

Jedno z takýchto vzácnych podujatí sa uskutočnilo v piatok 13. januára v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v centre Bratislavy. Konalo sa tam slávnostné odovzdávanie ceny časopisu Extra plus za prácu v prospech Slovenskej republiky osobnostiam slovenského verejného života. Súčasťou podujatia bola aj prezentácia publikácie 30 slovenských rokov, ktorú vydalo vydavateľstvo Mayer media pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Program šiesteho ročníka slávnostného odovzdávania tejto ceny uviedli slávnostné fanfáry a štátna hymna v podaní operného speváka Martina Babjaka spolu so sprievodným Triom la Rosa, ktoré spestrilo program večera viacerými skladbami od slovenských aj zahraničných autorov. Programom sprevádzal herec a recitátor Jozef Šimonovič.

V úvode vystúpil s príhovorom jeden z dvoch organizátorov podujatia Roman Stopka a po hudobnom čísle nasledovalo odovzdávanie cien. Laureátmi boli v abecednom poradí herec a tanečník Peter Batthyany, politička Anna Belousovová, vinohradník Karol Braniš, biskup Ivan Eľko, štátnik Robert Fico, biskup Viliam Judák, vedec a politik Vladimír Lexa, herečka, modelka, moderátorka Karin Majtánová, politik Ján Michelko, politik Víťazoslav Moric, vedec a politik Karol Ondriaš, herečka Ida Rapaičová, jazykovedec a diplomat Marián Servátka, lekár Ivan Vulev a akademický maliar Ondrej Zimka.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.