Rusofil 14.01.2023 13:42 Zobraziť v diskusii

Re: A zase raz o dogmatikoch, KSB a pod.

@Kancelar povedal/-a:
Nuz teda, co robit?

Vysvětlovat lidem stav společnosti a světa, nejen na nejvyšší abstraktní, ale také na procesní, nebo fyzické (co se týče denního života a problémů) úrovni. Hezky to popsal Taran.
KOBákům lidé nerozumí, protože otázky fyzické úrovně vysvětlují na abstraktní úrovni. To je právě to, co jsem vytýkal Lubovi (doufám, že jsem nepopletl jeho jméno) ohledně rozhlasové relace. Pokud si na to pamatujete. To i pro mě, jako KOBáka, bylo hodně učené a nesrozumitelné. Na tom to vše padá. Neschopnosti vysvětlit svými vlastními slovy o co jde. Posluchač pak mávne rukou, že takové žvásty poslouchat nebude. Nejhorší je ale ten mentorský tón, jaký tady měli ti pravověrní.
Zároveň se tady zkoušelo z přesného znění a textu, napr. základů sociologie, a žádalo o banování některých členů. Místo toho, aby ti kovaní obhájili svůj postoj vůči oponentovi. Když nedovedli své postoje obhájit mezi svými, jak je chtějí obhájit před nepřáteli?
Myslím, že v každé komunitě je potřebná taková "černá" ovce, jakou byl Ogar, která nenechá kolegy usnout na vavřínech a trénuje jejich argumentaci. Místo toho, aby Ogara zneškodnili argumenty, chodili žalovat k Adminu jak ubozí žalobníčci.
Zaposlouchejte se do videa, které jsem tady dal od Tarana. Je to hlas z druhé strany, jak nás vidí. Je to nastavené zrcadlo. A přitom ten člověk toho o KOB ví hodně. Není to někdo, kdo jen prolétl kolem.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.