Sergio 14.01.2023 16:35 Zobraziť v diskusii

Re: A zase raz o dogmatikoch, KSB a pod.

Svojho času som v komunikácii so svojim „dávnym známym“ napísal aj približne nasledujúce riadky, možno niekomu pomôžu§najskôr vnímať, potom uvidieť a následne pochopiť aj v tomto vlákne rozoberanú problematiku:

... ide o to ČO si kto pod tou skratkou KSB predstavuje . Pre niekoho je KSB iba to, čo je presne exaktne napísané, tvrdé fakty a údaje, v tzv. tlustých knihách,. Samozrejme aj taký pohľad je možný ,a aj veľmi široko, priam by som povedal drvivoväčšinovo rozšírený, ale „KSB" je v PRVOM A NEPOSLEDNOM rade SPÔSOB MYSLENIA a v tých prácach to aj je myslím si spomenuté. Teda ako spracovávať a vyhodnocovať prijímané údaje atď. a pod. snaha o správne „dekódovanie" prírodných pravidiel a následný pokus dať okolo plynúci život v ľudskej spoločnosti do súladu s týmito prírodnými pravidlami. ...ksb ako také nie je prvoplánovite o tom ČO je napísané v tzv. v riadkoch ale o TOM ČO JE tzv. MEDZI RIADKAMI. ČO je hmotne, jasne uvedené v textoch KSB je tiež aj možné jednoducho zhrnúť, stlačiť do obrázkov a rôznych schém, (dva, v mojej úprave, som „námatkovo“ vybral). Tieto schémy a obrázky, ale NIE SÚ SAMOU PODSTATOU KSB, tou je SPÔSOB, akým boli tieto výsledky, podané na obrázkoch, dosiahnuté. Ide o MYSLENIE, ktorým sa spracovávajú prijímané údaje (informácie ) A naladiť sa na INÝ, NOVÝ spôsob myslenia, nech už tomu spôsobu myslenia dávame akékoľvek mravné hodnotenie , je už po vytvorení si svojich základných kultúrno-spoločenských inštinktov a návykov, z dôvodu existencie istých prírodných pravidiel bohužiaľ-bohuvďaka,veľmi, ale veľmi ťažké a pre drvivú väčšinu ľudí v ich zostávajúcom živote takmer krajne nemožné.
Že napísané je mnohým z nás nepríjemné a zavrhnutiahodné? ÁNO, plne s Vami SÚHLASÍM, ale práve TOTO je priamym dôkazom ako „radi a ochotne“ my ľudia meníme svoje myslenie, svoj pohľad na svet a pod. .. a tzv. „KSB“ je o SNAHE poukázať najskôr na samotný výskyt takýchto nejakých problémov a potom snahu o život zohľadňujúce položenie si otázok typu:
KTO? - AKO? - PREČO?
tieto „problémy“ spôsobil. KSB je o SNAHE poskytnúť ľuďom podklady pre iný spôsob myslenia, ktorý umožní ľudom inak, životzohľadňujúcejšie riešiť problémy s ktorými sa stretávajú. „KSB“ ako také neponúka výsledok myslenia. Neponúka „pečené koláče“, ponúka PODKLADY na iný spôsob myslenia, na „iný spôsob prípravy koláčov“. ALE keďže MYSLENIE je bohužiaľ-bohuvďaka prírodným pravidlám, energeticky najnáročnejší dej, činnosť akému sa ľudské telo vôbec môže venovať, ( a nieto ešte ho MENIŤ! :) ), výsledok je taký, aký vnímame a vidíme okolo seba.Preto MYSLENIE tzv. BOLÍ :D. Ľudský organizmus urobí všetko možné aj nemožné, len aby ušetril energiu, bude sa vyhovárať,vzpierať a vykrúcať kým to pôjde, kým bude mať takú možnosť. Zmena myslenia bude až tá ÚPLNE POSLEDNÁ možnosť, ktorú si náš organizmus vyberie. Kedy, akým spôsobom a či vôbec si ju my alebo naši potomkovia vyberieme zavisí aj od našej vôle. Ten dej zmeny myslenia, vidíme všade okolo nás, aj na tej Ukrajine. Z týchto dôvodov si na výsledok “KSB-myslenia“, na tie iným spôsobom pečené holuby-koláče, ešte dóóósť dĺĺĺho počkáme, preto tie koláče ešte nevidíme.
Alebo si myslime, že už teraz, práve v tejto chvíli, nastal čas keď nám začnú „padať pečené holuby z neba“ samé od seba? ÁNO je to síce pekná a našu energiu šetriaca predstava, ale zatiaľ, do tejto chvíle takémuto spôsobu uskutočňovania našich predstáv nič nenasvedčuje ;):) .
Bude ešte potrebné minúť veľkú kopu svojej a tiež celospoločenskej energie, kým sa tie holuby-koláče upečú...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.