Kaktus 15.01.2023 15:24 Zobraziť v diskusii

Re: A zase raz o dogmatikoch, KSB a pod.

Pááááne jo....

Já teda čučím jak puk, v jaký vyprovokovaný džihád za a proti KOB, se zvrtl můj komentář.

Ani nevím jestli se tu v tom dá ještě dohledat. O čem se to vlastněte přete a co je cílem? Ví to někdo z Vás? Dokázat té či druhé straně, že KSB je, či není dogmatická, že je, nebo není na prd, že ten či onen je nebo není dogmatik? Proč proboha?

KSB nepotřebuje být obhajována, nebo kritizována a sama o sobě nemůže být cílem, tudíž nemá smysl se o ní přežírat. Je to nástroj. K tomu aby se dal aplikovat je potřeba znát KOB a vědět jak skutečně funguje systém, na který chci tento nástroj aplikovat a rovněž vědět k čemu se chci vlastně dobrat. Jak se můžu hádat o vhodnosti nástroje, když netuším, k čemu se chci vlastně dobrat (aniž by to byla jen snůška hezkých frází bez konkrétního obrazu) - mimochodem to je rovněž současný globální problém post Bretton-Woodského uspořádání světa.

Ruku na srdce, kdo má čas v dnešním systému si po 8,5 hodinách v práci a obstarání rodiny, případně jen svého zadku, strčit sirky pod víčka a pár hodin s porozuměním louskat hrubé knihy? Když systém je cíleně stavěn tak, aby byl člověk v jednom běhu bez zastavení a až se zastaví, tak na dobro? Jen ten, který je buď placený za to aby to dělal, nebo nezávislý na systému. A těch je velmi málo.

Lidi jednoduše nemají čas a chuť, lámat si hlavu nad tlustými knihami a snažit se rozšifrovat, jak vlastně funguje ten matrix, v kterém žijí. Částečně kvůli vlastní pohodlnosti, ale taky kvůli tomu, že už jim prostě zbývá čas tak akorát se vyspat. Snažit se jim něco vysvětlit přes KSB nemá apriori smysl. To co je potřeba jim vysvětlit je společný cíl a elementární základní věci, kterých je potřeba dosáhnout v zájmu toho, čeho chceme nebo nechceme obecně dosáhnout (vektor cílů).

Chceme mít vlastní funkční stát a nebo nechceme vlastnit nic a budeme šťastní?

KSB každému minimálně otevřela oči a umožnila pochopit, jak je stavěný současný matrix. Pro plné pochopení systému, stejně jako pro schopnost zhodnotit, jak aplikovatelná je KOB, je potřeba mít znalosti (přehled) z jiných oborů - ekonomika, hystorie atp, atp... - je třeba rozšiřovat svoje obzory - to, že něco nechápu, není tím, že bych byl blbej, ale tím, že jsem se o to nikdy nezajímal (Pjakin). Když lidi budou chápat elementarní věci, nebude možná ani tak třeba aby všichni louskaly po nocích hrubé knihy, ale bude jim intuitivně jasné, co je třeba dělat - vyjma vyslovených nepřátel. A myslím, že příslušné řešení bude nejlíp odpovídat nátuře národa.

Národ potřebuje jednoduchým slovem slyšet, co má dělat, aby tu byl i za 200, 300 let, (resp. co způsobí, že už tu třeba nebude), jakou roli má v současném systému a k čemu povedou (a jak nesmyslné) jsou moderní systémové výmysly. To je pro něj informace mnohem užitečnější, než jestli je nějaká KOB dogmatická nebo ne.

Dogmatická bude vždy, když z ní dogma budu dělat. No a když né, tak ne...Co je cílem? Dosáhnout KOB, nebo zachovat Český národ s Českou kulturou a tradicemi? Matkou a Otcem? Schopností upéct vlastní chléb a pít svou vodu...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.