Lin 15.01.2023 19:40 Zobraziť v diskusii

Re: A zase raz o dogmatikoch, KSB a pod.

@Kaktus
Já to nevím, proč to vzniklo - jen mě zaujalo to o živé a mrtvé vodě.
A chtěla jsem trochu "vyvětrat v místnosti". :smile:
Protože na spory je nyní ten nejhorší čas - a stejně se nic nevyřeší. Osobně chápu diskusi podobně jako "nabídku názorů". Poskytneš svůj - zadarmo, nezištně a zcela upřímně - a na ostatních je, jak s ním naloží. Někdo jen projde kolem, jiný souhlasí, jiného obohatí a další ti ho ještě pomůže rozvinout.
Má cenu se hádat? Vždyť si ti ostatní ani nemusejí tvůj názor přečíst - a nic se neděje.
Když se ptáš na zjednodušení a užitečnost, poskytnu ti svůj názor, kterým se řídím sama.
Podle mého je současným dílčím cílem naučit lidi myslet samostatně. Bez tohoto se nikam nepohneme. Nečekat na návody a schémata, na to, co řeknou autority. Být tak trochu jako detektiv a když se něco stane, co sám uznáš za událost, snažit se pátrat "po pachateli" sám - ve své hlavě. A pak si porovnat výsledky pátrání s autoritami či svými partnery v diskusi. Ale ne bezvýhradně s nimi souhlasit. Pokud máš argumenty, proč si myslíš něco jiného, diskutuj.
Z tlustých knih pro tento důležitý začátek nastuduj stupně řízení, "pyramidu" a druhy psychiky. Aspoň toto - abys v sobě přijal (z vlastního přesvědčení), že společnost je řízená, nic se neděje náhodně a jsou tu určité síly, kterým otročíš a které tebou "vorají" jako s dobytkem.

Protože volba, na kterou stranu se postavíš, je jen na tobě. K té volbě musíš dospět (opravdu musíš), musíš to udělat sám a k tomu ti má pomoci aspoň ten základ KSB.
Nemusím Tarana, ale z toho videa, postovaném Rusofilem, jsem si přece jen kousek ponechala. To o kolektivním cíli v ruské kultuře a v individuálním v americké. Takže stačí se zeptat sám sebe, jak vnímáš např. blokádu Leningradu.
To, že se lidé nevzdali a umírali tam zimou a hladem, je dle tebe a) hrdinství a oběť národu, b) zbytečná ztráta života?
Víc už nenapíšu. Srdečně všechny pozdravím a rozloučím se. :)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.