Lavazza 15.01.2023 21:17 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Ladič povedal/-a: Jsem teda netušil, že Ogar je padlý anděl" zas myslel jako narážku k názvu téma "Padlí andělé a historie lidstva

Ja jsem to pochopila. Raz som čítala takú poviedku, je pre deti. Keď to nájdem tak to sem dám.vychádza to z toho, čo rozprava aj prof. Rak, že my poznávame sami seba cez iné osoby, vzťahy. Sú našim zrkadlom. Ináč to nieje možné. Zrkadlo ukazuje čo v niekom je, a keď sa obraz v zrkadle nepáči, nieje to chyba zrkadla. V živote nás posúvajú zlé veci. A niekedy musí prist niekto zlý,napr. zlodej, aby nám niečo ukradol, aby sme tak veľmi neulpeli na veciach( príklad). No a ten clovek, kt nám toto urobi, berie na seba zlu karmu, aby nas niečomu naučil. No a v tej poviedke sa vravelo, že je to anjel. Musím to nájsť, ale teraz nemam čas.

Preto mi to tak prišlo, skôr ako slovná hračka padlý, podlý. A teda je učiteľ. Každý koho naceste životom stretávame je učiteľ. Obzvlášť, keď to nie je prijemne. Ak sa poučíme lekcia skončila, ak nie, príde niečo ďalšie. No pisem ako Maďarka (veď aj som:-), vôbec mi neprislo, že som vyrazila na jeho ochranu. Dávala som tu rozhovory s tým Pjer la Sez. Naozaj odporucam. V podstate hovorí niečo v tom duchu, že keď vás Ogar “série” ( ospravedlňujem sa za výraz), je to váš problem. Keď vy jeho, je to jeho problém. Tak asi tak:-)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.