Lavazza 16.01.2023 13:39 Zobraziť v diskusii

Re: Čo vás drží pri dobrej nálade resp. ako zvládate túto dobu? Krátke zamyslenie na víkend...

@Rusofil povedal/-a:

@Lavazza povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@Kancelar povedal/-a:
@Franta mne pomaha pravy opak, informacny pôst a zit pre dany okamih, nezapodievat sa vecami, ktore nemam ako ovplyvnit.

Také tak. Procházka kolem řeky a plánování prací na zahradě. Objednávání semen a rostlin, ořezávaní stromů a večer video - momentálně o japonských zahradách a suiseki.

A čo bobri? Už spolupracujú :-)?

Tak, tam je také vývoj. Stromek, který byl napaden na zahradě jsem ohraničil hlinnikovými profily (zůstaly u rodičů po nějaké opravě a nechtěl jsem utrácet za něco jiného).
No a právě v ten den se za naší zahradou objevilo obrovské speciální auto povodí, uzpůsobené na vytahování stromů z řeky. Tak ti povytahovali všechny popadané stromy, ale ten za naší zahradou, který se drží snad už jen na 5 cm, tak ten tam nechali s tím, že uříznout ho nemohou. Ale i tak jsem rád, že se to pohnulo. Asi měl v tom prsty nový primátor, kterého rodiče volili a bydlí také na naší ulici.
Jinak napadlo u nás asi půl metru sněhu a po jeho roztání u nás byla mírná povodeň a bobrovy hráze spláchla, takže teď to již vypadá normálně. Voda v řece v obvyklé výši na toto ročné období. Ale chodím každý den kolem řeky a zdá se, že bobr momentálně spí. Jelikož ve žraní stromů zatím nepokračuje. ;)

Super, konečne aj niečo iné. Potešilo ma to, myslím príbeh.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.