Lavazza 16.01.2023 16:22 Zobraziť v diskusii

Re: Čo vás drží pri dobrej nálade resp. ako zvládate túto dobu? Krátke zamyslenie na víkend...

Lin povedal/-a: o taky tak není, protože oni se nezměnili -změnil se náš pohled na ně. Prostě najednou možná vidíme to, co jsme dřív neviděli - najednou nás už nic nespojuje. To je běžná realita života, protože je obrovským štěstím mít celoživotního přítele (= někoho, kdo se v životě vyvíjí podobně jako já a tak máme stále mnoho styčných bodů).

Áno, je to veľké šťastie. Ja som prišla o väčšinu svojich známych, neboli tam urážky nič podobné, ale dali sa zaočkovať. Niektorí až 3x. Takto pred rokom všade covid certifikát do reštiky. To sa mi nechcelo chodiť, hádaťsa, či môžem nemôžem. Volala mi moja bývalá šéfka takto pred rokom na obed s kolegami (v podstate sme asi 4 na voľnej nohe, čo pre ňu stále robíme). No tak som jej povedala, že ja do reštiky nemôžem a ona čo sa nedám zaočkovať. a ja že čím? vakcínou, ktorá je proti mutácii, ktorá zúrila na sk pred rokom?

Covid téma zapadla špeciálnou vojenskou operáciou, takže teraz to už nik nerieši, ale stále je tam taká priepasť, proste sa musím strážiť, aby som nehovorila napr ako majú susedia problémy s vedľajšími účinkami. Potom sa rozhádala asi s troma známymi kvôli vojenskej operácii, tak to radšej sedím doma, ako baviť sa obrazne o počasí. X ľudí som z fb vyhodila, lebo mi chodili zdieľanie nejakých mienkotvorných plátkov typu smeti, aktuality o surových Rusov, ovlajockované profily modro-žlto.

Bavím so svojimi spolužiačkami, kolegov nemám, lebo som na voľnej nohe, a tak. Takže mi ostali hlavne tie zvieratká. Mám nejakých známych, s ktorými sa občas stretnem, alebo si zavoláme, aj keď viem, že majú iný názor, tak volím neutrálna téma. Ale nebaví ma to úprimne. Naučila som sa akceptovať, že keď chce byť niekto zaslepený, je to jeho voľba.

Nuž ale ako som si to nastavila v profile, budú nové priateľstvá, príležitosti, nové začiatky. Venujem sa sebe a deťom. To ma napĺňa. A keď budem menej na fóre, sa dopracujem sa tento rok aj k mgr titulu a môžem ísť učiť deti.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.