Lavazza 16.01.2023 18:19 Zobraziť v diskusii

Re: Ako postupovať pri zvýšených zalohach

No len aby, veď vieme že keď tato banda niečo robí, tak vždy niekoho vynechá:

https://www.hlavnespravy.sk/firmy-dostanu-nove-faktury-nove-opatrenie-bude-stat-za-prvy-stvrtrok-takmer-58-milionov-eur/3016251

Denník ďalej uvádza, že tým, ktorým nové faktúry prišli, budú zaslané úplne nové. Pôvodne mala vláda uhrádzať iba 80 percent všetko nad stropom 199 eur za megawatthodinu pre elektrinu a 99 eur za plyn. Avšak po novom vláda vykompenzuje malým regulovaným podnikateľom celú cenu nad dané stropy. Nové opatrenie bude stáť za prvý štvrťrok vyše 58 miliónov eur.

Pred pár dňami sme vás informovali o poslancoch z hnutia Republika, ktorí prostredníctvom svojho videa na Facebooku v pondelok oznámili, že si prešli množstvom okresov ako napríklad Rimavská Sobota, Lučenec či Detva a upozornili na zvýšenie platieb o 300, 400 v niektorých prípadoch aj o 1000 percent.

„Väčšina prevádzkarov sa zhoduje, že pri takýchto platbách za elektrinu môžu svoje prevádzky rovno zavrieť alebo budú musieť výrazne zdražovať. Totálny kolaps hospodárstva. Buď svoje reštaurácie a obchodíky pozatvárajú a bude sa prepúšťať alebo sa bude musieť všetko výrazne zdražovať a ľuďom nebudú stačiť súčasné výplaty už ani na tie obedy,“ skonštatoval tak poslanec Milan Uhrík.

Nedávno na enormné zvyšovanie energií doplatila aj jediná hlinikáreň na Slovensku ale i v Európe. Slovalco muselo ukončiť svoju výrobu, a to práve z dôvodu vysokých cien energií a skoro žiadnych štátnych kompenzácií. Fabrika bola donútená prepustiť stovky zamestnancov a odstavenie výroby zasiahlo viac ako tisíc subdodávateľov po celom Slovensku.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.