Lavazza 16.01.2023 19:50 Zobraziť v diskusii

Re: Ako postupovať pri zvýšených zalohach

A je to tu. Hlinu moc nemusim, ale presne banda babrákov, dopadne ako pri covide, keď obrovské dotácie dostali schránkovej firmy. O čo ide?

https://www.hlavnespravy.sk/budeme-dotovat-elektrinu-aj-pestovatelom-marihuany-ci-taziarom-kryptomien/3015853

Na konci dňa ju však zaplatíme v štátnom dlhu, čo v dôsledku znamená, že tí chudobnejší prispejú na energie bohatším. A nielen to. Hlina upozorňuje, že sa istotne vyskytnú snahy štátnu pomoc zneužiť, ako sa to stalo počas covidu: “Zrazu sa zjavili firmy, ktoré vraj zamestnávali veľa zamestnancov, len nikto o tom nevedel, nikto žiadne odvody nevidel, dotáciu však dostali (mimochodom, nevie niekto, čo sa vyšetrilo a koľko peňazí sa podarilo vrátiť?). Teraz sa nám môže stať, že budeme dotovať energiu firmám, z ktorých činnosti štát nemá žiadny príjem, osoh a preto je celkom na mieste otázka, prečo by to mal štát robiť. Keď už ideme pri domácnostiach dotovať všetko a všade, pri podnikateľoch by sme nemuseli, či?”

Hlina má v tomto pravdu. Podľa slov Matoviča z konca novembra minulého roka Slovensko bude európskym unikátom. Ale prečo? Prečo problém neriešia podobným spôsobom iné európske krajiny? A to ani tie bohatšie ani tie chudobnejšie. Plošná pomoc za istých okolností má obrovskú výhodu – je veľmi rýchla. Ale to v prípade našej vlády neplatí, všetko sa nechávalo na poslednú chvíľu. A v čom sú nevýhody? Platíme ju z dlhov, ceny energií sa nám teda navýšia o úroky

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.