dum 17.01.2023 10:00 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Hox povedal/-a: Nefilim, Refaim, Anakim měli pochopitelně s lidmi geneticky mnoho společného, byli to kříženci vzniklí křížením padlých andělů s potomky Adama.

V poriadku. Moja verzia tejto vety je: Nefilim, Refaim, Anakim mali pochopiteľne s Noachom&spol. geneticky mnoho spoločného, boli tí kríženci vzniknutí křížením božích synov potomkov padlých Adamov a Év vyhnaných z raja s ľudskými dcérami - ktoré si utvorili. Odkiaľ sa ľudia, ich dcéry tým pádom ženy potomkov Adama a Evy v Biblii vzali? Verzia sestry, matky je pre mňa neprijateľná...
POTOMSTVO KAINOVO.
17 A Kain poznal svoju ženu, a počala a porodila Hanocha. A staväl mesto a nazval meno mesta podľa mena svojho syna Hanochom. 18 A Hanochovi sa narodil Irád, a Irád splodil Mechujaela, a Mechijael splodil Metušaela, a Matušael splodil Lámecha. 19 A Lámech si vzal dve ženy; jednej bolo meno Ada, a meno druhej bolo Cilla. 20 A Ada porodila Jabala; ten bol otcom tých, ktorí bývajú v stánoch a pasú stádo. 21 A meno jeho brata bolo Júbal; ten bol otcom všetkých, ktorí hrajú na harfu a pískajú na píšťalu. 22 I Cilla porodila Tubalkaina, kováča, otca to všetkých, ktorí pracujú z medi a zo železa. A sestra Tubalkainova bola Naama. 23 A Lámech povedal svojim ženám, Ade a Cille: Počujte môj hlas, ženy Lámechove! Ušima pozorujte moju reč! Lebo som zabil muža pre svoju ranu a mládenca pre svoju modrinu. 24 Lebo vraj sedem ráz má byť pomstený Kain, ale pre Lámecha bude pomstené sedemdesiatsedem ráz! 25 A Adam ešte poznal svoju ženu, a porodila syna a nazvala jeho meno Set, lebo vraj Bôh mi dal náhradou iné semä namiesto Ábela, keď ho zabil Kain. 26 I Setovi sa narodil syn, a nazval jeho meno Enoš. Vtedy začali vzývať meno Hospodinovo.
Tie ich ženy na začiatku sa odkiaľ vzali keď Adamovi sa Set a ďalší (prípadné dcéry) narodili až neskôr?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.