Rusofil 17.01.2023 16:07 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Mimochodem, všimli jste si, že o potopě se> @dum povedal/-a:

@Hox povedal/-a:

dum povedal/-a: Fajn. Mení táto terminológia niečo na tom že "padlí" aktivátori a iniciátori Pádu vyhnaní z Edenu nebol nikto iný ako bin Elohim ,Adam a Eva' ?

Každý slušný badatel ti potvrdí, že v kontextu Starého zákona znamená termín Bin Elohim vždy a pouze anděly. Ve skutečnosti je v originále v genesis 6:4 toto, není tam ani nic o dcerách lidských:

"...andělé boží začali vcházet k dcerám Adama..."

Takže zrazu k dcéram Adama? Hm....Pozrel som si rôzne vydania Starých zákonov a takto to tam nie je. Pôjdem si pozrieť Septuagintu v originále. Ešte raz: Zmení táto terminológia niečo na tom že "padlí" aktivátori a iniciátori Pádu vyhnaní z Edenu nebol nikto iný ako anjeli boží, bin Elohim, stvorení priamo Bohom ,Adam a Eva' ?

V Knize Enocha se popisují návštěvy Enocha u mimozemšťanů, kde ho učí různým technologiím, o tom jak se pářili tzv. bohové s pozemskými ženami atd. Církev to do Bible schválně nezařadila, aby lidé nepřišli na to, že ty kdo věří v Hospodina řídí mimozemská civilizace. To cestování Enocha je tam barvitě popsáno. také je popsáno, co vše jej naučili.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.