Modi 17.01.2023 18:41 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

@Rusofil povedal/-a:
termín Bin znamená také číslovku "tisíc"

Taký význam tohto slova som nenašiel: https://manuscript-bible.ru/S/S/h11.htm#1121
Ale starí židia mali údajne čísla vyjadrené písmenami, tak ako sa to vraví aj o staroslovianskej bukvici, že mali podobný systém číslovania. Niečo v zmysle: a=1, b=2 ... po 9, potom nasledovali desiatky, potom stovky atď.
Neviem, možno moderný židia majú aj iné slová pre čísla, ale hebreji ich pravdepodobne nemali, a používali písmenkovú násobilku. Veď napokon ani Rimania neboli na tom o moc lepšie, tiež mali písmenkové číslice, hoci už s prvkami sjednodušenia (typu IV = 4; CM= 900). Až arabi prišli s dekadickou sústavou, a tí to vraj prebrali od Indov z Véd. Ale židia určite nepoužívali desiatkovú sústavu.

Inak, trochu som sa hral s google translátorom. A ten mi to slovo "giborim" z GN 6:4 preložil ako hrdinovia/heroes , t.j. skutočne to mohli byť dávni "hrdinovia" ako Herkules, Perzeus a ďalší (kríženci).
A tiež som zistil že slovo My sa povie "Anu" (אָנוּ) a Obor sa povie "Anak" (עֲנָק). Nepripomína vám to niečo? Anu-Anak, to znie ako Anunak. V preklade "My Obor" (T.j. obor, ktorý sám sebe vyká). Veď to isté robí aj biblický Boh.

A slovo Nefilim (נְפִילִים) mi google prekladač preložil ako "padnutý". Takže aj ten preklad priamo z hebrejského textu do ruštiny je nepresný, lebo namiesto "padnutí" tam dali obri.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.