Lavazza 19.01.2023 13:56 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Rozhovor so synom gén. Lucanského:

https://plus7dni.pluska.sk/rozhovory/lucanskeho-syn-prehovoril-ako-znalci-zrazu-zahadne-nasli-ryhu-obeseni

Z rozhovoru:

Ako to myslíte?
Činnosť obhajcu, ktorého meno sa v prípade môjho otca spomínalo v prvej fáze asi najviac, nestála za nič. Postupne sme nadobudli dokonca pocit, že je len nejakým poslom, odkazovačom, ktorý vec nerieši, ale akoby pracoval pre niekoho iného. Vyšlo nám, že zrejme práve preto bol proti prijatiu ďalšej posily, ktorá by druhej strane videla do karát.

Pokiaľ ide o Böhmovi výpoveď proti vášmu otcovi, viete, za akých okolností vznikla?
Tlmočili nám, že pán Böhm sa údajne predtým, ako ho na jeseň 2020 zadržali, stretol v Chorvátsku s nejakými osobami, s ktorými sa vraj dohodol, čo budú vypovedať.

Viete, o aké osoby išlo?
Podľa mojich informácií mal byť jednou z nich Norbert Paksi (bývalý šéf policajných odposluchov - pozn. red.), ktorý potom spolu s Böhmom svedčil proti otcovi.

Potom, ako sa váš otec dostal do ružomberskej nemocnice, sa objavili informácie, že vám kompetentní odmietli vydať jeho zdravotnú dokumentáciu.
Je to tak, hoci sme mali od otca podpísanú plnú moc na prebratie jeho dokumentácie. Napriek tomu nám ju nevydali.

Informoval vás niekto o vývoji jeho zdravotného stavu?
Advokát, samozrejme, zisťoval a zistil, že „všetko bolo v poriadku“, my však doteraz máme nespočetné množstvo otáznikov.

(Pozn, to bol advokát pred Dr. Radacovskym, vyjadruje sa k nemu nie veľmi pozitívne, ako by robil pre niekoho iného).

Po zranení došlo k udalosti, ktorá vyústila do smrti vášho otca. Orgány už vylúčili, že by sa tak stalo vinou inej osoby, vy sa však s týmito závermi stále nestotožňujete. Prečo?
Pre nás je zarážajúci postup vyšetrovateľa aj znalca, ktorý vykonal prvú pitvu a konštatoval vtedy, že na otcovom krku sa nenachádzala žiadna ryha po obesení. Pri dodatočnej obhliadke už však údajne ryhu našiel. Je to veľmi zvláštne. Samotná majiteľka pohrebného ústavu povedala, že s takým postupom sa ešte nikdy nestretla, a to už pracuje v tomto odvetví nejaký čas.

/————
Odporucam precitat, je to dlhšie.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.