dum 20.01.2023 18:05 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

@Estryd povedal/-a:

dum povedal/-a: No pri čítaní charakteristík Metatrona mi nápadne pripomenul Estrydovho Monostona, taktiež demiurg a tvoriteľ zeme, nižší, menší boh atd.

je možné, že ide o toho istého Boha, len s iným menom, ale keďže som nič o Metatronovi nečítal - max. sa mi to spája s transformermi :) - tak neviem posúdiť,
aby si človek urobil názor, musel by si prečítať niečo čo napísal sám Metatron a od Monostona celú dvojknihu o stvorení sveta - a aj potom by išlo len o dohady čitateľa :)
ale ďakujem dum, podnetné :)

Nebol v tých transformeroch náhodou nejaký megatron či tak nejako?😀 Každopádne o entitách (mimo Boha Stvoriteľa, Ježiša Krista) ako kniežatstvá, trony, mocnosti, vlády, sily, anjeli atď. sa hovorí aj v Biblii a inde. Okrem nich serafi, cherubi, archanjeli, synovia boží, Adam, Eva, potomkovia, starý had, Satan, diabol, Belzebub, démoni, Nefilim, obri, Anakim, Refaim atď., človečenstvá, proroci aj ľudia. Rozlíšenie kto je kto, kde patrí, či padol, či sa podieľa na procese pádu, či nie, ako vznikol, poslania, úlohy- celá duchovná štruktúra týchto entít je zaujímavá. A to už nespomínam rôzne božstvá, bytosti aj kreatúry v sumerských, gréckych, egyptských, rímskych, indických, východných, indiánskych, animistických a ďalších atď. atď. mytológiách, sú vzájomne poprepájané viac ako by sme si mysleli.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.