Súlad 21.01.2023 09:53 Zobraziť v diskusii

Re: Postup pri odopretí výkonu mimoriadnej služby

@openeyes, je tvoja vec ako si sa rozhodol. Ale si si vedomý toho, že si na seba upozornil. Ak si s tým vysporiadaný, je to v poriadku. Bol tu kritizovaný Peter Staněk za to, že upozornil na túto skutočnosť. Lenže ja som na ňu v úvode tohto vlákna upozornil tiež. Cieľom je, aby každý mohol urobiť vedomé a informované rozhodnutie. To po prvé.

Po druhé. Pri značkovaní išlo o život. Rozhodli sme sa svoj život chrániť. Aj v prípade mobilizácie môže ísť o život a každý si musí zvážiť, ako najlepšie chce svoj život chrániť. Ak si niekto myslí, že ho nejaký zdrap papiera zachráni v prípade vážneho konfliktu, je naivný. Celé je to hlavne o tom, dať vláde najavo, že za nich ani za Západ zomierať nemienime. Ako hovorí Ivo Benda, všetko je otázka miery. Dal si si na misky váh výhody a riziká a podľa toho si sa rozhodol. Je to v poriadku. Nemá to nič spoločné s čakaním na mesiáša.

Po tretie. Ak sme nechali zájsť veci tak ďaleko, že musíme riešiť takéto veci, znamená to, že sme zlyhali na vyšších prioritách riadenia. A keď už sú veci takto pohnuté, je nutné prispôsobiť stratégiu a taktiku. Spoliehať sa na nejaký papier je naivné. Pracujme v jemnohmotnom svete a predstavujme si ako je na Slovensku mier a radosť zo života bez strachu z budúcnosti. Riešme teda príčinu, nie dôsledok. Riešením dôsledku je referendum.

Značkovanie a mobilizácia sú dve strany mince zamerané na našu likvidáciu, ale sú to rozdielne strany a ku každej sa pristupuje rôzne. Rozlišujme!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.