openeyes 21.01.2023 11:24 Zobraziť v diskusii

Re: Postup pri odopretí výkonu mimoriadnej služby

Súlad povedal/-a: Ak si niekto myslí, že ho nejaký zdrap papiera zachráni v prípade vážneho konfliktu, je naivný. Celé je to hlavne o tom, dať vláde najavo, že za nich ani za Západ zomierať nemienime

Tak si to zhrňme - na jednej strane súhlas s informačným dopadom "papiera", na druhej strane "papier Ťa nezachráni, ale Ťa označkuje". A nakoniec poučka pre "nechápajúcich študentov KSB" - "všetko je otázka miery", a ešte deklarácia" - "elity už teraz vedia, že sa na nás spoľahnúť nedá".
Takže moja odpoveď na otázku "Je lepšie odoslať alebo neodoslať vyhlásenie?" vychádza z aktuálneho informačného stavu spoločnosti a úrovne "kolonizácie" riadenia môjho vzácneho štátu. Pokiaľ je miera nespokojnosti vysoká (a to potvrdzujú všetky prieskumy, vrátane toho o sympatizantoch s Ruskom), musí koloniálne riadenie spomaľovať svoje okupačné snahy/procesy. Odoslaním "papiera" im sypeme ďalší piesok do súkolia - a ako dôsledok spomínaného spomalenia realizácie plánov nakoniec k finálnej realizácii plánu nedôjde! Čas je najdrahšia/rozhodujúca komodita dneška!
Ak je niekto presvedčený, že už žijeme "v protektoráte", kde je nebezpečné čo i len spievať (Ševče, kam utíkáš? / Pyšná princezna), pre toho je papier len terčom na čele. A argument, že "elity to už aj tak vedia" treba reflektovať s dneškom, keď elity tiež vedia, že predčasné voľby sú nevyhnutné, ale aj tak čakajú na to, ako dopadne referendum, t. j. koľko ľudí "odošle papier". A aj pri voľbách je práve časová zložka extrémne dôležitá - jún či september...
Všetko je to otázka miery - ale každý máme svoju mieru/náboženstvo kalenú vlastným jazykom životných osudov. Rozlišujme!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.