Lavazza 21.01.2023 12:58 Zobraziť v diskusii

Re: O mlieku trochu ináč

Tak ja si myslím, že je veľký rozdiel medzi mliekom kravy chovanej vo veľkochove kŕmeneh ktovie čím, a kravy ktorá sa pasie na zelenej lúke.

Dokonca v tom videu je to aj vysvetlene, prečo vám mlieko neskysne ale zosmradne. Pamätáte si za sociku tie mlieka plnotučné fialový nápis, polotucne modrý? To zvykli skysnúť.

Matky deti, ktoré sa rodia žijú v oveľa chemicky a inak kontaminovanými prostredí ako žili ich matky a babky. To znamená, že deti majú už oveľa väčšiu záťaž pri pôrode. Na sk je podiel sekcii tuším 30-40%, to znamená, že dieťa neprejde vaginou matky a nemá kde nabrať správny mikrobiom, ktorý mu neskôr pomáha pri tráveni. To môže spôsobovať rôzne metabolity v čreve. Medzi stavom črevnej mikroflory a medzi niektorými psychickými poruchami ako aj autizmus existuje priamu súvislosť. O tom robila výskum táto lekárka:

https://www.chelseagreen.com/writer/natasha-campbell-mcbride-m-d/

Je Ruska. Pri tej diéte sa vyhadzuje kravské mlieko a lepok.

Ja mám na sebe otestované, že mi konzumácia kravského mlieka nesedi, jedno či bio alebo nie, a to dokonca ani fernentiované výrobky. Ovela lepšie mi sadli produkty z ovčieho a kozieho mlieka. Ktoré tiež obsahujú laktózu a kazein, ale v menšej miere.

Okrem toho existuje vynikajúca kniha od tohoto lekára:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Weston_A._Price

Ktorý skúmal stav chrupu a pôvodnú stravu obyvateľov. A teda vo Švajčiarsku detibjedli syr od kráv, ktoré sa voľne pásli a mali zdravý chrup. Eskimaci jedli niečo iné, Polynézania tiež. Takze nedá sa povedat jednoznačne, že mlieko je zle’. Ale ultraspracované v obchode určite.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.