Lavazza 21.01.2023 22:55 Zobraziť v diskusii

Re: O mlieku trochu ináč

@Rusofil - 100 likov, že sa staráš o svojich rodičov a teda nie je ľahké. Horšie ako malé deti, to niekedy asi musí byť.

S tými chúťkami by som to videla ako vraví @openeyes, pretože alhoholizmom chce chlast, fajčiar nikotín. Telo si to vytvorením návyku pýta, ale prospieva mu to? Adi sotva. Cukor je tá istá kategória, v podstate biely jed. Potravinové mole (mrchy) a mravce nikdy nelezú do cukorničky.

Ešte k tým tehotenským chutiam, ja som špeciálne nemala, ale obcas mi bolo ťažko, tak som si dala nealko pivo na trávenie

Ale je zaujímavý sledovat, čo robia zvieratá. Môj chrtik, ktorý bol najmenší z vrhu, mi pravidelne olizoval stenu. Až na nej boli flaky. Mal zlomenú tu istú nohu 2x (to sa chrtikom stáva), ale veterinár tiež krútil hlavou 2x, že asi malo kalcia. Tak dostal tabletky. Sle pre psy nie sú referenčné hodnoty. Tak možno to cítil ten môj pes, že to potrebuje.

Ale tiež to treba brat s mierou. Nás kocur obzral vianočný kaktus a grcal z toho deň. Mohol by mat viac rozumu a vidíš. Tak s tými chúťkami by som bola opatrná.

Problem s potravinami sa zisťuje elimináčnou dietou. Stačí googlit.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.