ondrej82 22.01.2023 12:05 Zobraziť v diskusii

Re: Referendum 21. januára 2023

@Lavazza povedal/-a:
Tak v mojej obci necelých 22%, tak “výborne”. Tak to budem patrične komentovať, keď sa niekto bude sťažovať na to, alebo tamto.

K tomu čo dala @JankA, úplne porovnateľne to nie, tuším sa vtedy museli testovať povinne aj deti (cca 15 rokov), ktorí nie sú voličmi. Ale aj tak je to cca 3x vyššie číslo, to znamená, že nátlak a sloboda rozhodnutia. Aj celoplošnému testovaniu sa dalo vzdorovať, stacilo keby sa dohodol vacsi kolektív, ale nie. Jednoduchšie je poslúchnuť a jednoduchšie sa na veci vykašľať. Nuž národ nevymenuje, musí sa ucit utrpením.

ja už som sa ráno vyjadril . V našej obci to bolo cez 30%. Ale vyjadril som sa jasne. Mali možnosť. Ak skrachuje podnikateľ? Jeho problém, mal možnosť. Ak prepustia ľudí? Ich problém mali možnosť. Zvýšia sa poplatky za energie a ceny? Ich problém, mali možnosť. Najhoršie je, že to odignorovali osoby, organizácie a združenia, ktoré majú váhu a postavenie v spoločnosti, a ktoré sa podieľajú na chode a živote tejto krajiny, ale zároveň sú aj najviac ohrozené a cez nich aj ostatní obyvatelia. Sú to mestá a obce, podnikateľský sektor, rôzne profesijné organizácie, odborové združenia a cirkvi. Mali možnosť a tú premeškali. Ako oni, tak aj my a ten kalich si vypijeme do dna.
Včera mi mama rozprávala, že sa stretla v obchode s jednou pani, ktorá pracuje v elektrárňach. Tá jej len povedala, že ešte len príde zdražovanie a to len budeme civieť.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.