openeyes 22.01.2023 21:55 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Modi povedal/-a: @dum , ak sa opieraš o staré písma, tak čo bolo skôr: pád Lucifera alebo pád ľudí?

Najskôr o vesmíre: ja vidím ves-mir ako fraktálny/opakujúci sa vzor - prúdenie energií od Zdroja/Stvoriteľa smerom nadol (do nižších frekvencií) a postupne sa deliacich na menšie a menšie. Ku koncu sa táto amorfná/beztvará energia (fyzika: tmavá energia) manifestuje v 3D realite tak, aby prežitím životov zbierala skúsenosti a odovzdávala ich späť centrálnemu Zdroju/Vedomiu/Stvoriteľovi. Centrálne Vedomie je teda akousi databázou znalostí/skúseností všetkých entít, ktorá sa, predpokladám, využije rovnako ako tu "dolu" - prechod na vyšší vývojový stupeň samotného Stvoriteľa a teda aj nového budúceho vesmíru.
Na gigantickú úlohu vytvorenia nášho vesmíru si podľa mňa Stvoriteľ najskôr stvoril pomocníkov - entity plánovačov/architektov, ktorý spoločne nastavili vesmírne pravidlá a nadizajnovali nižšie entity/ich DNK. Keďže hlavná úloha 3D entít je "zber skúseností", bolo nutné zabezpečiť spojenie každej entity so Zdrojom. To vyriešili 2 cestami:

No a tu niekde vidím pád anjelov. Mohli závidieť človeku jeho prínosný život, prípadne sa im nepáčilo prílišné "zasahovanie" architektov. Keďže však anjeli už mali svoje anjelské nesmrteľné telo, nemohli sa len tak vteľovať do tela človeka. Potrebovali telo nové. A tu niekde začal experiment Lucifera. Predpokladám, že do pokusu nalákal mnoho anjelských entít, ktoré však žitím v nových telách postupne degradovali, až začali byť rizikom. Nakoniec došlo k ich odpojeniu od centrálneho Zdroja. Bez tohoto napojenia niet cesty nahor.

Takže odpoveď: najskôr prišiel pád anjelov/Lucifera a potom svojim zasahovaním spôsobili pád človeka.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.