Modi 23.01.2023 23:13 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

dum povedal/-a: Až kým na nejakej malej pozitívnej planéte zvanej Zem, v časti Eden obývanej stvorenými humanoidnými božími synmi, človečenstvom ,Adam a Eva' nevznikla u určitej relatívnej entity idea spoznania iného, neznámeho, opačného spôsobu a povahy života aký v Edene, raji aj všade inde všetci žili.

Predpokladám, že si uvedomuješ, že tá kacírska myšlienka nevznikla z ničoty "sama od seba", ale že bola ľuďom podsunutá... Tak, ako to bolo alegoricky načrtnuté v Biblii v podobe stromu poznania a manuálu k jablkám, ktoré im dal had. To znamená, že Tvorca vytvoril situáciu, v ktorej bol pád ľudí štatisticky predurčený. Podobne, ako keď v rušnej jedálni postavíš pohár úplne na kraj stola, a je vysoko pravdepodobné, že takto postavený pohár spadne a rozbije sa, lebo postačí malinké drgnutie.

Nikto nie je autorom svojich myšlienok. Myšlienky sa nerodia v človeku ako jeho deti! Myšlienky prichádzajú z vonka (z egregorov, od Boha, od duchov, od iných ľudí cez sugesciu, atď.) a človek je len ako kvet, na ktorý si tieto motýle občas sadnú... Práve preto sú úplne nezmyselné duševné práva / kopyrajty na myšlienkové výtvory, pretože tie myšlienky a nápady nám nikdy nepatrili. Je to nezmysel ako si privlastniť a predávať pôdu, ktorá vždy patrila všetkým ako dar Tvorcu. Jediné, čo človeku patrí, je práca a jej výsledky, a aj to, len ak má dar zdravia.

Ak by človek bol schopný rodiť myšlienky sám zo seba, potom by bol aj vládcom nad Rozlíšením, ale ním nie je...

Tým naznačujem, že celý proces pádu bol Tvorcom odvekov predurčený. A iba On vie, prečo to tak predurčil. On je Tvorca, iba On pozná svoj vektor cieľov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.